Ljudböcker för barn

Här tipsar vi om bra ljudböcker för barn som du kan prova på gratis hos de olika apparna. Kika igenom våra tips och se om det finns någon ljudbok som både du och ditt barn vill lyssna på. Det finns många inlästa barnböcker på ljudbok att välja bland.

Precis som vuxna älskar barn goda berättelser. Barn har dessutom den unika förmågan att med sin fantastiska fantasi ta till sig sagan de hör eller läser på ett oerhört engagerat sätt. Eftersom de inte alltid kan läsa själva, eller med lätthet göra det, kan det ofta vara uppskattat med en ljudbok.

Ibland kanske även barnen, precis som vuxna, bara vill lyssna på en berättelse utan ansträngningen av att läsa den. Kanske i kombination med någon aktivitet, eller bara när de vill ta det lugnt en stund.

En högläsande förälder eller en lugn lässtund själv i all ära, men en professionell berättarröst kan höja upplevelsen till nya nivåer för barnet. Med kännedom om berättelsen och dess karaktärer samt förmågan att uttrycka sig på ett sätt som är anpassat efter historien ifråga kan ljudboksuppläsaren faktiskt öka både lyssnar- och läslusten för ditt barn. Ljudböcker för även barn gör litteraturen tillgänglig och inbjudande för alla.

Lyssna på ljudböcker för barn gratis:
Nextory
BookBeat

Tips på bra ljudböcker för barn

Elefanten som så gärna ville somna
Kaninen som så gärna ville somna
Traktorn som så gärna ville somna
Kamomilla stad
Tordyveln flyger i skymningen

Ljudböcker för små och stora barn

För små barn är en ljudbok ett perfekt sätt att slappna av under vilostunden, vid nattning eller kanske bara i en förälders mjuka famn efter en intensiv dag. För de äldre barnen är det en inbjudande inkörsport till de häftiga äventyren och spännande berättelserna som kanske inte alltid känns lika motiverande när man först bara betraktar ett tjockt bokomslag.

De senaste åren har antalet inlästa barnböcker på ljudbok ökat markant vilket vi ser som något positivt.

Det finns mycket som tävlar med litteraturen om barnens uppmärksamhet i dagens samhälle. Att spela upp en ljudbok är ett enkelt steg in i litteraturens stora värld. Samtidigt får ditt barn ta del av berättandet och språket som är så viktigt för utvecklingen av den egna språkliga och kommunikativa förmågan. En ljudbok är en fin present som kan ge upphov till några av de mest tankeväckande upplevelser och intryck ett barn kan få. En liten men mycket god investering i ditt barns framtid, kognitiva utveckling och inte minst; nöje.

Gratis ljudböcker för barn i 14 dagar

Alla ljudboksappar på denna sida erbjuder gratis ljudböcker för barn i minst 14 dagar. Under vissa perioder kan gratis-perioden vara ännu längre. Kom ihåg att du själv behöver avsluta abonnemanget hos den app du väljer för att det inte ska övergå till ett vanligt abonnemang efter prova på-perioden är slut.