Recension av Storytel

Storytel är en svensk abonnemangstjänst som ger dig hela 120 000 spännande ljudböcker och e-böcker att välja bland. Tjänsten fungerar via en smidig app som enkelt laddas ner till din mobil eller surfplatta. När du väljer Storytel får du faktiskt tillgång till nästan alla nya ljudböcker som kommer ut i Sverige, och det beror på att företaget samarbetar med de allra flesta bokförlagen i landet. Dessutom ger företaget ut egna böcker, vilket bidrar till att göra utbudet ännu bredare och mer mångsidigt. Här hittar du de allra senaste böckerna, tidlösa klassiker och en mängd andra alternativ både på svenska och engelska. Hos Storytel hittar även den mest kräsna något som sätter färg på tillvaron!

Hur fungerar det?

För att kunna använda dig av tjänsten krävs det att du först registrerar dig och väljer ett abonnemang. Därefter laddar nu ner appen, som ger dig tillgång till det tillsynes oändliga biblioteket av spännande böcker. Registreringen kan du göra via företagets hemsida, eller så kan du ladda ner appen och registrera dig direkt på den. Du kan välja mellan att registrera dig via Facebook eller e-post. I vilket fall som helst går registreringen mycket snabbt, och appen fungerar suveränt både på mobilen och surfplattan. Något man bör vara medveten om är att tjänsten endast kan användas via appen; det finns alltså ingen möjlighet att läsa eller lyssna på böcker via hemsidan.

Prova gratis i 14 dagar

En trevlig aspekt som Storytel bjuder på är möjligheten att prova på tjänsten kostnadsfritt i 14 dagar. Därefter väljer du själv om du vill fortsätta ditt abonnemang eller inte, och genom att kontakta kundtjänsten kan du enkelt avbryta abonnemanget utan några som helst problem.

Abonnemang

Även om samtliga Storytel-kunder tycker om böcker skiljer vi oss ändå åt vad gäller behov och önskemål. Därför har företaget utvecklat tre olika abonnemang som du kan välja bland, men något som är väldigt positivt är att alla abonnemang ger dig tillgång till samtliga böcker. Du behöver alltså inte betala mer för att få tillgång till ett större antal titlar, utan abonnemangen är istället utformade enligt antalet personer som ska använda dem. Givetvis har du möjlighet att ångra dig och byta till ett annat alternativ om behovet skulle uppstå senare.

Unlimited

Abonnemanget "Unlimited" ger dig ett vanligt konto och ett som är särskilt utvecklat för barn. Priset ligger på 169 kronor i månaden och du har tillgång till hela sortimentet.

Unlimited Family

Om ni är två vuxna och eventuellt även har ett eller två barn som ska använda tjänsten, så passar abonnemanget "Unlimited Family" perfekt. Då får ni vuxna tillgång till alla böcker medan ni kan vara trygga med att barnen bara hittar lämpligt material i "Kids Mode". För "Unlimited Family" betalar ni 209 kr/månad.

Unlimited Family Plus

Är ni fler än fyra i familjen? Då är "Unlimited Family Plus" med stor sannolikhet ett utmärkt val för er. Det här abonnemanget kan användas av tre vuxna och tre barn, vilket räcker långt för de flesta. Priset för "Unlimited Family Plus" är 259 kr/månad.

Fördelar med Storytel

En stor fördel med Storytel är att företaget, till skillnad från liknande tjänster, erbjuder dig tillgång till samtliga böcker - oavsett vilket abonnemang du väljer. Det innebär givetvis att även du som är student eller som behöver hålla hårt i pengarna får ut precis lika mycket av appen som alla andra. Just den här aspekten gör att Storytel faktiskt är ett betydligt mer generöst företag än många konkurrenter.

Det är också en solklar fördel att Storytel bjuder på de allra senaste böckerna så snart de kommer ut. Du behöver alltså inte vänta i flera månader för att kunna läsa de spännande nykomlingarna som du fått upp ögonen för.

Nackdelar med Storytel

En nackdel med Storytel är att abonnemangen kostar aningen mer än hos en del andra företag. Däremot är det inte alla leverantörer som erbjuder 120 000 olika böcker, och dessutom helt nya sådana, så man skulle kunna säga att den här nackdelen kompenseras av andra aspekter.

Sammanfattning

Storytel är en oerhört omfattande tjänst som ger bokälskarna mycket för pengarna. Appen är väldigt enkel att använda, och du navigerar smidigt mellan de olika kategorierna, dina rekommendationer, osv. Priset är visserligen något högre än på andra håll, men det handlar trots allt bara om ett par tior, så det är inte farligt.

Överlag är det en väldigt komplett tjänst som erbjuder allt den ska: ett stort utbud av olika böcker på två språk, en riktigt enkel app som fungerar finfint och bra alternativ vad gäller abonnemang. Tjänsten får 5 av 5!

Storytel
Betyg:
Enheter:
Familjeabonnemang:
Lyssna offline: