Traktorn som så gärna ville somna

"Traktorn som så gärna ville somna - en annorlunda godnattsaga" är skriven av Carl-Johan Forssén Ehrlin som också givit ut "Kaninen som så gärna ville somna" och "Elefanten som så gärna ville somna". Samtliga böcker är barnböcker och skrivna för barn som på ett annorlunda sätt kastar sand i ögonen på dem och ersätter John Blund. Böckerna har hyllats världen över och sålt i miljontals exemplar och översatts till över 45 språk.

Lyssna på Traktorn som så gärna ville somna hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

"Traktorn som så gärna ville somna" är den tredje boken i ordningen och den senaste som givits ut av förlaget. Den handlar, som de andra sövande böckerna i serien, om sömn, vila och vägen dit. Handlingen tar plats på en bondgård där det finns en traktor som heter Alex. Denna traktor tar med sig barnen ut på nattande åktur med ett rogivande verbalt språkbruk och en härlig miljö med vackra bilder.

På den mysiga åkturen stöter de ihop med olika figurer som Gäspande Moroten, det Trötta Trädet och inte minst Hönan Hulda som kommer sist på vägen och är tröttast av alla. Dessa hjälpsamma karaktärer berättar på ett stillsamt sätt hur de gör för att somna, vilket får barnet att omedvetet göra samma sak. Bokens handling är således vägen till sömn på ett förträffligt pedagogiskt sätt.

Recension

Hela syftet med sagan är att göra nattningen till en magisk ritual och får barnet att koppla av med det sköna språket och den smarta utformningen. Miljoner föräldrar över hela jordklotet har skrivit till författaren och tackat för hur deras annars så pigga barn, på ett förtrollande sätt, har kopplat av och tagit till sig boken på allra bästa sätt. Ja, det kan till och med vara en tröst för vuxna som kämpar med insomningssvårigheter, genom att lyssna på den som ljudbok.

Bara i Sverige är det över 90 000 föräldrar som använder boken som hjälpmedel för att få sina bångstyriga barn att somna in på kvällarna. Barnet vaggas till sömns och boken fungerar lika bra som kvällssaga som den gör för en tupplur mitt på dagen. Den är även ett perfekt verktyg om ditt barn är extra energiskt och behöver komma ned i varv med jämna mellanrum.

En intelligent aspekt med dessa böcker är att författaren har tagit in huvudkaraktärer som barn tycker särskilt mycket om. Små pojkar kanske fascineras specifikt av traktorer och intresserar sig då mest för "Traktorn som så gärna ville somna" medans andra barn har en förkärlek för kaniner eller elefanter, och då passar "Kaninen som så gärna ville somna" eller "Elefanten som så gärna ville somna", bäst. Böckerna är således riktade till alla typer av barn samt deras övriga intressen som barn i de unga åldrarna ofta tycker särskilt mycket om.

Lyssna gratis i 14 dagar

Lyssna gärna på "Traktorn som så gärna ville somna" som ljudbok, genom att ladda ned den från BookBeat eller Nextory och prova gratis i 14 dagar. Du och dina barn kommer garanterat att uppskatta den och när ni väl har sett vilken magi den bidrar med, så blir det svårt att inte testa de andra böckerna i trilogin också. Prova och se själv hur godnattstunderna blir betydligt lugnare hädanefter.

Traktorn som så gärna ville somna
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat