Kaninen som så gärna ville somna

Denna ljudbok handlar om huvudpersonen Kalle Kanin. Han kan inte sova så hans mamma tar med sig honom till Trollkarlen. Farbror trollkarl är nämligen expert på att få små kaniner, och andra, att somna gott. Han vet precis vad man behöver för att sova och under berättelsen får lyssnaren följa med Kanin, hans mamma och trollkarlen på en resa där de alla möter nya vänner.

Lyssna på Kaninen som så gärna ville somna hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Berättelsen vaggar sakta både Kalle Kanin och lyssnaren till sömns på ett lugnt och tryggt sätt. Författaren och beteendevetaren Carl-Johan Forssén Ehrlin har skapat en bok skriven på ett unikt språk som även de allra minsta barnen kan förstå och må bra av.

Språket lugnar och ger trygghet i en situation där många barn kan känna sig lite stressade eller oroliga. Metoden har sin grund i traditionella metoder som kommunikation och coaching men hela texten ligger på ett barns nivå. Boken har blivit succé i många länder och den har som syfte att göra nattningen enklare även för barn som tidigare haft stora problem med att somna in gott i sin egen säng.

Recension

Även som vuxen kan det vara svårt att inte somna när man lyssnar på denna fantastiska bok. Flera tusen föräldrar världen över kan inte ha fel när de menar att barn som tidigare gråtit sig till sömns nu somnar på några minuter efter att boken börjat läsas upp. Alla barn är självklart olika men man kan inte komma ifrån att bokens lugna språk gör att man känner sig mer avslappnad, även om man inte alltid lyckas somna så snabbt som man kanske önskar. När jag lyssnade på boken upplevde jag att språket var intressant även för mig som vuxen. Man lade märke till det men inte så pass mycket att berättelsen förlorade sin innebörd. Man kände sig lugn och trygg, utan att för den skull märka att det var psykologi inblandat i historien.

Berättelsen fängslar på ett mycket märkligt sätt. Man vill gärna inte sluta lyssna. Det är inte svårt att förstå att särskilt mindre barn kan ha mycket stor nytta av att lyssna på boken. Den passar lika bra för en stunds mys och avkoppling som för tuppluren mitt på dagen och till nattningen vid läggdags. Oavsett ålder är det en fröjd för öronen att lindas in i den mjuka bomullen som den här boken för med sig.

Lyssna gratis i 14 dagar

Om du vill provlyssna på boken och se om det fungerar för dig och dina barn kan du göra det hos Nextory och BookBeat. Här kan du lyssna gratis på denna och många andra böcker i 14 dagar och njuta av friheten det innebär att slå igång en bok och kunna göra andra saker samtidigt, medan bokens berättelse löper på. Oavsett om du gillar lugna godnattsagor eller spännande deckare kan du finna dem här. Ofta är böckerna dessutom också inlästa i flera versioner, ibland med kvinnliga och ibland med manliga uppläsare vilket ger mer dynamik i lyssnandet.

Kaninen som så gärna ville somna
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat