Faktaböcker

Det finns faktaböcker om alla möjliga slags ämnen: hur man bygger ett hus, historiska personer, länder, sporter och maträtter - bara för att nämna några. Det otroliga med en faktabok är att vi som läsare får ta del av intressant fakta kring ett ämne genom att bara öppna en bok och bläddra - eller lyssna!

Ibland kan det kännas mäktigt att börja läsa en faktabok på flera hundra sidor, hur intressant ämnet än är. Då kan det vara lättare att välja en ljudbok.

Alla faktaböcker gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat

Rekommenderade faktaböcker

Born to run: Jakten på löpningens själ
Sapiens
Sockerbomben 3.0
Drunkna inte i dina känslor
Factfulness
21 tankar om det 21:a århundradet
Hur jag lärde mig förstå världen
Kvinnor förändrar världen
Liv 3.0
På högvarv: Att leva med ADHD
Spotify inifrån
12 livsregler : ett motgift mot kaos

All världens fakta i din mobil

En fysisk bok kan väga upp mot ett kilo, medan en ljudbok får plats i mobilen eller på surfplattan - beroende på vad du väljer. En ljudbok kan du lättsamt ta med dig överallt och det enda som du behöver göra är att sätta in hörlurarna i öronen och börja lyssna. Ett tips är att hitta en intressant faktabok och sedan besluta dig för att lyssna på den under promenaden - ett bra sätt att både tillgodogöra sig spännande kunskap och få motion.

Genom att lyssna på ljudböcker hinner vi göra fler saker på samma gång, vilket särskilt kan vara av vikt om du behöver lära dig något nytt i skolan eller till arbetet. Det kan också vara precis tvärt om: att få sätta sig i soffan med filt och kaffekoppen och lyssna på en ljudbok om vikingatiden, nya vetenskapliga upptäckter eller hur motion påverkar hjärnan. Det finns så mycket kunskap att det ibland kan känns svårt att börja läsa - bara att välja bok är ett projekt i sig.

Ett tips är att hitta en bra recension i en tidning och sedan lyssna på den boken. Det finns många bra faktaböcker, både utifrån ämne, men också perspektiv och kunskapsnivå. Välj om du vill utforska ett ämne än djupare, eller upptäcka nya historier och områden. Titta igenom vårt fina utbud av faktaböcker, sätt på dig hörlurarna och njut utav att du faktiskt blir intelligentare genom att bara lyssna!