Recension av Nextory

Nextory är en intressant tjänst som gör det möjligt för dig att välja i ett brett sortiment av e-böcker och ljudböcker oavsett om du sitter hemma eller på bussen. Tjänsten används via en app som laddas ner efter att du registrerat dig på företagets hemsida.

Appen finns både för iOS och Android, fungerar enkelt och har blivit en stor favorit för många svenskar. I den här artikeln tittar vi på Nextory och konceptet som gjort företaget till ett riktigt populärt val.

Hur fungerar det?

För att kunna använda Nextory krävs det att du registrerar dig. Först väljer du vilket abonnemang du vill ha och därefter slussas du vidare till att skapa ett konto. Sedan laddar du ner appen, loggar in och väljer böckerna av intresse. När du väljer en bok laddas den ner på mobilen eller surfplattan, vilket gör det möjligt att läsa eller lyssna även utan internetuppkoppling.

Du har också en kostnadsfri prova-på period på 14 dagar, så att du själv ska kunna se om tjänsten är något för dig. Skulle du ångra dig kräver Nextory bara att du kontaktar kundtjänsten senast två dagar innan provperioden går ut, då debiteras ingenting från ditt konto.

Nextorys app på mobiltelefon

Abonnemang

Hos Nextory kan du välja mellan fem olika abonnemang beroende på hur mycket material du vill ha tillgång till och hur många ni är i familjen som vill använda er av tjänsten. Alternativen är följande:

  • Silver. När du väljer abonnemanget Silver blir 80% av företagets utbud tillgängligt för dig till en kostnad av 139 kr/månad. Däremot får du bara tillgång till de senaste tillskotten sex månader efter att de kommit ut.
  • Guld. För 169 kr/månad får du med Guld-abonnemanget tillgång till hela sortimentet, och där ingår även de nyaste böckerna.
  • Familj 2. Om ni är två eller fler som vill använda er av Nextory kan familjeabonnemanget vara ett intressant alternativ. Det ger er tillgång till hela erbjudandet och om ni är två som använder tjänsten uppgår kostnaden till 199 kr/mån.
  • Familj 3. Tre familjemedlemmar får tillgång till hela sortimentet för 239 kr/månad.
  • Familj 4. Är ni fyra personer som vill använda tjänsten kan ni enkelt göra det för 279 kr/månad.

Fördelar med Nextory

En självklar fördel med Nextory är det stora utbudet på flera hundratusentals olika böcker. Eftersom tjänsten erbjuder så många olika alternativ finns det med stor sannolikhet en hel del spännande alternativ för de allra flesta.

Synk-funktionen är också en pärla. Om du läser en bok på flera enheter synkas de automatiskt, vilket är riktigt smidigt. När du läser på surfplattan och senare väljer att fortsätta läsa på mobilen hamnar du alltså på rätt sida direkt.

Flexibiliteten vad gäller typen av abonnemang är också av stor betydelse. Möjligheten att välja det utbud och pris som passar dig bäst är givetvis en välkommen fördel, kanske framförallt för de familjer som är bokälskare.

Appen är också tydlig och enkel att förstå. Du får personliga rekommendationer om olika verk och kan söka efter typen av böcker du själv föredrar bland myriaden av alternativ.

Nackdelar med Nextory

Den mest självklara nackdelen tidigare med Nextory var att man bara kunde läsa tre böcker samtidigt. Om du ville ladda ner en fjärde måste du först ta bort en av de andra som redan är sparade. Detta har dock korrigerats nu och du kan läsa upp till 25 böcker samtidigt vilket torde vara tillräckligt för de allra flesta. Det vore trots allt svårt att hinna med mer än 25 böcker år gången.

Ibland kan det även uppstå fel vid synkningen, även om den generellt fungerar utmärkt. Felet inträffar ofta när den mobila enheten har lågt batteri, så huruvida felet egentligen ligger hos Nextory eller den mobila enhetens nedsatta prestanda vid låg batterinivå kan vara svårt att avgöra.

Sammanfattning

Nextory är ett självklart val för den som har ett intresse för böcker. Med hundratusentals titlar och flera abonnemang att välja mellan hittar du garanterat något spännande att läsa under höstens gråa dagar, men även under årets soligare tider, som kan förgyllas ytterligare av en bra bok.

När du väljer Nextory kan du förvänta dig hög kvalitet, enorm variation och smidighet. Även om det finns en begränsning kring hur många böcker du kan läsa samtidigt (25 stycken) är företaget en baddare på att välja ut spännande titlar, leverera snabb kundservice och överlag vara en superhjälte bland liknande tjänster. Nextory kan definitivt rekommenderas varmt!

Senast uppdaterad: 22 november 2020

Nextory
Betyg:
Enheter:
Familjeabonnemang:
Lyssna offline:
Pris: 139-279 kr/mån
Prova gratis i 30 dagar