Recension av Bokus Play

Bokus Play är ett populärt alternativ för dig som gillar att lyssna på ljudböcker. Du väljer själv vilket abonnemang som passar dig bäst, och använder den smidiga appen för att hitta underhållande böcker i din smak. Som kund hos företaget får du även trevliga rabatter när du handlar på Bokus eller Akademibokhandeln, så om du läser flitigt kan de komma väl tillhands!

Hur fungerar det?

För att ansluta dig till tjänsten går du först in på Bokus hemsida och registrerar dig. Du väljer också ett av de två abonnemangen som erbjuds, och därefter laddar du ner företagets app till din mobil. Det är via appen du väljer, sparar och lyssnar på böckerna du är intresserad av.

Prova gratis i 30 dagar

Något som skiljer Bokus Play från flertalet konkurrenter är den generösa möjligheten att få prova tjänsten gratis i hela 30 dagar. Med ett sådant erbjudande har du givetvis gott om tid att bestämma dig för om du vill fortsätta använda tjänsten eller inte, och du kan när som helst säga upp ditt medlemsskap.

Abonnemang

Bokus Play erbjuder de två abonnemangen Bokus Play Bas och Bokus Play Premium, och du kan självklart byta från ett abonnemang till ett annat.

Bokus Play Bas

För dig som inte har så mycket tid för böcker är Bokus Play Bas ett utmärkt alternativ. När du väljer abonnemanget får du en valfri bok per månad till ett pris av 89 kr, vilket är ett av marknadens lägsta pris. Du får lyssna på olika böcker helt gratis i 30 minuter för att bilda dig en uppfattning om vilken bok du vill välja, men när du väl valt har du bara tillgång till den boken hela månaden.

Bokus Play Premium

Om du tycker om att spendera kvällarna med en bra bok som för tankarna till andra världar och spännande äventyr är Bokus Play Premium definitivt ett alternativ för dig. Med det här abonnemanget kan du dyka in i det fantastiska biblioteket och lyssna obegränsat på allt som verkar lockande. Priset för Bokus Play Premium är 169 kr i månaden.

Fördelar med Bokus Play

Fördelen med att använda Bokus Play är bland annat att du får flera olika rabatter på Bokus och Akademibokhandeln. Exempelvis får du 5 % rabatt på alla köp när du handlar på Bokus, 10 % rabatt för köp på Akademibokhandeln och fri frakt när du handlar online i någon av de två butikerna. Skulle du behöva köpa presentpapper eller snören får du 30 % rabatt när du handlar dem på Akademibokhandeln.

Bokus Play har även en app som är väldigt användarvänlig och som överlag fungerar väldigt bra. Det finns finns flera uppskattade funktioner, exempelvis "Bokhyllan", där böckerna du väljer sorteras på ett strukturerat sätt.

Utöver fördelarna ovan är Bokus Play givetvis ett enastående val eftersom du här får 30 betalningsfria dagar, vilket är dubbelt så mycket som flertalet andra företag erbjuder.

Nackdelar med Bokus Play

En nackdel med appen är att den har färre titlar än en del konkurrenter, som har tiotusentals eller till och med över 100 000 böcker att erbjuda kunderna. Dessutom saknas viktiga titlar som t.ex. Sagan om Ringen trilogin och Harry Potter.

Även priset kan vara en nackdel, beroende på vem som använder tjänsten. Om du väljer grundabonnemanget som ger dig tillgång till en enda bok per månad betalar du endast 89 kr/månad, men om du vill lyssna obegränsat kostar det 169 kr. Skulle du dessutom ha en partner och t.ex. två barn som också vill använda tjänsten och lyssna obegränsat måste ni teckna totalt fyra abonnemang för 169 kr/månad, eftersom Bokus Play inte erbjuder några familjeabonnemang eller liknande. Då blir månadskostnaden totalt 676 kr, vilket är väldigt högt.

Appen får även ett litet minus för att den fungerar bättre på Android än iPhone. Generellt fungerar den väldigt bra på båda, men om du skulle vilja ändra ditt abonnemang kan du inte göra det via mobilen om du har iPhone, utan du måste besöka hemsidan.

Slutligen bör det också påpekas att appen i regel pausas när du får nya meddelanden eller liknande, och det är inte alltid så roligt, framförallt om man cyklar eller kör. Det kan bli lite jobbigt att behöva trycka på "play" varje gång någon skriver ett sms.

Sammanfattning

Bokus Play är en bra tjänst som ger dig ett mycket billigt alternativ och ett utbud där du hittar många av de allra nyaste böckerna. Generellt fungerar appen också väldigt väl, och dessutom får du en hel del olika rabatter.

Å andra sidan har appen några mindre brister, och dessutom finns det färre böcker att välja bland än exempelvis på Storytel. Den största nackdelen är dock priset, som i vissa fall kan bli betydligt högre än konkurrenternas, beroende på hur många familjemedlemmar som vill använda tjänsten. Bokus Play får betyget 3 av 5.

Bokus Play Betyg:
Enheter:
Familjeabonnemang:
Lyssna offline:
Pris: 89-169 kr/mån