Deckare

Idag är deckare en mycket populär bokgenre och det beror mycket på de många och varierande skildringarna som kretsar kring olösta brott och dess mysterier. Här tipsar vi om bra deckare inlästa på ljudbok.

Spana in sortimentet och börja lyssna på en deckare direkt.

Alla deckare gratis:
Nextory
BookBeat

Tips på bra deckare:

En nästan vanlig man
Flaskpost från P
Laninjägaren
Mannen som sökte sin skugga
Broder Jakob
Lazarus
Märkta för livet
Prio ett
Ett krossat hjärta
Vita spår
Män som hatar kvinnor
Flickan som lekte med elden
Luftslottet som sprängdes
Det som inte dödar oss
Häxan

Många bra deckare på ljudbok

Intresset för att lyssna på deckare bottnar kanske i en vilja att lösa dessa brott och sätta dit brottslingen. Vi har alla hört talas om Sherlock Holmes, skriven av Conan Doyle. Privatdetektiven som med sina briljanta metoder, knivskarpa observationer och sitt berömda förstoringsglas - löste alla brott som han lade vantarna på.

Idag, då brottsligheten är så mycket mer avancerad och med högteknologiska utredningstekniker, kan vi som läsare och lyssnare få ett ännu större perspektiv på hur det är att vara kriminalpolis eller brottsutredare. Begreppet deckare kommer från ordet detektiv, men ofta kan berättelsen kretsa kring andra rollfigurer såsom journalister, psykologer, präster eller till och med den skyldige själv.

Deckare handlar alltså om brott i någon form, hur de klaras upp och motiven bakom. Allt som oftast är brotten svårlösta att i deckarvärlden, och ofta rör det sig om riktigt osympatiska brottslingar. Kriminella genier som är seriemördare, psykopater eller fördömda galningar, inte alltför sällan fördolda under täckmantel av den förtrogne läkaren, den godhjärtade fadern eller den till ytan kärleksfulle partnern. I den världen förvrids dina tankar från en brottsteori till en annan och det du trodde var sant i den ena stunden är falskt i nästa och villospåren är alltid nära.

Sverige har blivit internationellt känt att producera många bra deckare. De flesta nya deckare som publiceras ges även ut på ljudbok.

Bland de svenska författare som fått mest uppmärksamhet i Sverige och i utlandet finns Stieg Larsson med sin deckarserie Millennium, innehållande "Män som hatar kvinnor", Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes", som samtliga blivit storsuccéer i Sverige och utomlands. Till skillnad från många andra deckare står här en journalist i centrum. Mikael Blomkvist, med grävande journalistik som specialområde, ger sig i kast med att utreda mordfall såväl som den svenska sexhandeln.

Gratis deckare på ljudbok i 14 dagar

Alla ljudboksappar på den här sidan erbjuder gratis lyssning av deckare på ljudbok i minst 14 dagar. Passa på att nyttja denna prova-på-period för att lyssna på en deckare.

Det fantastiska med deckare i ljudboksformat är att du aldrig behöver ha en stor och tung bok med dig, utan du kan var och när som helst lyssna via din egen mobiltelefon i en aldrig sinande värld av mystiska brottsfall.