Kaninjägaren

"Kaninjägaren" är en kriminalroman skriven av Lars Kepler. Den gavs ut 2016 och går under kategorin "thriller". Handlingen utspelar sig som en fortsättning på "Stalker" som blev en enorm succé. Men innan dess har 4 ytterligare böcker som bygger på berättelsen om kommissarie Joona Linna, funnits i bokhandlarna.

Lyssna på Kaninjägaren hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

I "Kaninjägaren" som kort och gott är smeknamnet på mördaren, har det gått två år och Joona Linna har suttit på Kumlaanstalten efter att ha begått ett fruktansvärt misstag, när plötsligt en rad vidriga mord inträffar. Gärningsmannen som är minst sagt gåtfull får sitt öknamn Kaninjägaren då han alltid begår sina gärningar strax efter det att ett barn läser en ramsa om kaniner. Detta är också den enda länk som finns. Men på samma gång får polisen ledtrådar som går till en känd TV-kock som under några veckor som ensamstående pappa befinner sig mitt i centrum och genomlider en kamp om liv och död. Det visar sig nämligen att Kaninmördaren vill honom något som han själv inte kan förstå...

Joona Linna blir därmed inkallad för att hjälpa polisen Saga Bauer att hitta mördaren och blod, spänning och gåtor summerar boken. Lars Kepler är egentligen ett författarpar som arbetar under pseudonym, och böckerna som skrivits av duon har räknats som några av Sveriges främsta deckare.

Recension

Är man ett fan av deckare med stor blodsutgjutelse, är "Kaninjägaren" ett utmärkt alternativ. Boken har fått blandade recensioner där man stundtals kritiserar det brutala våldet och det flytande blodet som helt klart aldrig verkar upphöra. Detta kan också få boken att tappa sitt djup då och då. Dock måste man ändå säga att "Kaninjägaren" byggs på relativt stabila grunder och även om det i vissa sammanhang kan verka orealistiskt, så känns basen ändå ganska trovärdig och det blir lätt en sträckläsning som man helt enkelt inte kan undgå.

Till detta måste man också lägga till den fantasi och inlevelse som författarduon har förmåga att skapa och visa läsaren. När man bläddrar igenom boken, känner man på varje blad att vad som helst skulle kunna inträffa och det är också därför som boken har blivit så populär. Tristess är det sista ordet som kan användas för att beskriva "Kaninjägaren". Att följa Joona Linna och se hans skicklighet varvas med mänskliga misstag, gör också att han bemöts med både beundran och medmänsklighet och att man som läsare alltid står på hans sida.

Lyssna gratis i 14 dagar

Att lyssna på en ljudbok ger ofta ännu mer engagemang och om det är "Kaninjägaren" som lockar så kommer förmodligen dina nackhår resas ännu mer med alla brutala händelseförlopp och mystiska ledtrådar som aldrig tycks ta slut, genom att höra på uppläsarens inlevelseförmåga. Hos BookBeat och Nextory är du mer än välkommen att ladda ned ljudboken om kommissarie Linna och följa hans spaningsuppdrag, helt gratis i 14 dagar. Vi kan lova att du kommer att slukas helt av bokens handling och innehåll och är du nyfiken på ytterligare böcker av Kepler, så är det bara att fortsätta ditt abonnemang för många, framtida lyssnarstunder.

Kaninjägaren
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat