En nästan vanlig man

Stjärnmäklaren Christopher Silfverbielke hör hemma i Stockholms finansvärld och det går bra för honom, riktigt bra. Pengarna rullar in, han är beundrad, till och med avundad, och i hans liv finns lyx, sex och kokain. Han kan få vad och vem han vill, men bakom den charmiga masken är han en känslokall person som alltid vill ha mer. Livet måste vara spännande och jakten på spänning gör att han aldrig känner sig nöjd. Han har en nära vän, Hans Ecker, som är på väg att stadga sig men som samtidigt inte riktigt vill släppa det fria och flärdfulla livet med droger och kvinnor bakom sig.

Lyssna på En nästan vanlig man hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Till gänget hör också Johannes Kruut, en rikemansson som gör allt för att få höra till trion. Med spänning och maximal njutning som främsta mål ger de sig in på en kriminell bana, vilket slutar i ett mord. Kommissarien Jacob Colt är dem på spåren och de triggas av den lustiga kurragömmaleken med honom. Det här är verkligen den spänning de varit ute efter och de känner sig överlägsna när de gång på gång smiter undan honom. Det råder ingen tvekan om att Christopher Silfverbielke är en psykopat. Det här är författarduon Dan Buthler och Dag Öhrlunds andra bok om kommissarie Jacob Colt.

Recension

En nästan vanlig man är en riktigt spännande ljudbok om Christopher Silfverbielke, psykopaten vi alla älskar att hata. Det här är bladvändaren som inte ger dig en lugn stund förrän du kommit till sista sidan. Vi vill ha mer av honom och boken är på en gång spännande och vidrig, för Christopher är - som titeln säger - inte riktigt en vanlig man. Handlingen håller ett högt tempo. Det går verkligen att irritera sig på Christopher, milt uttryckt, och någon recensent menar att det känns lite som när man läser en skvallertidning: så spännande att man inte kan lägga undan den, men man läser med en dålig bismak i munnen, då spänningen på något sätt talar till det sämsta inom oss. Man vill inte att den kriminella osympatiske huvudpersonen ska komma undan med sina brott så som han gör, samtidigt som man ändå tar hans parti. Någon jämför den med "American Psyco" och menar att det här är en svensk version av den: vidrig, men samtidigt engagerande och så otroligt spännande att man inte kan lägga den ifrån sig. Uppläsningen av Stefan Sauk är lysande och tillför boken en extra dimension.

Lyssna på En nästan vanlig man gratis i 14 dagar

Du kan lyssna på En nästan vanlig man på ljudbok gratis i 14 dagar. Detta genom att nyttja någon av de prova-på-perioder som de olika ljudboksapparna erbjuder.

När du väl börjar lyssna på den här boken kommer du inte att kunna sluta. Lika bra att hälla upp ett glas vin, en skål chips och ta dig an att vika tvättberget så att du förenar nytta med nöje medan du lyssnar på Stefan Sauks fantastiska uppläsning av "En nästan vanlig man". Hos Nextory och BookBeat kan du lyssna på boken gratis i 14 dagar. Du kommer dock att ha hört klart den innan de 14 dagarna passerat och då kan du ge dig på fler böcker av författarduon Buthler och Öhrlund. De har kommit med hela åtta uppföljare så du har mycket spännande lyssning framför dig.

En nästan vanlig man
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat