Romaner

Frågan är om det finns något mer avslappnande än att lyssna på eller läsa en god roman? Att få sjunka in i en annan verklighet och riktigt grotta ner sig i en episk berättelse som sträcker sig över flera år, eller en spännande nagelbitare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Forskning visar att romanläsning är bra för att motverka stress såväl som ett viktigt verktyg för att utveckla sina empatiska förmågor. Det spelar inte så stor roll om du läser en deckarförfattare eller en nobelpristagare i litteratur, så vad väntar du på egentligen?

Här hittar du tips på de bästa romanerna på ljudbok.

Alla romaner gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat

Tips på bra romaner

Möss och människor
Flyga drake
En droppe midnatt
Ett ögra rött
Min fantastiska väninna
Stjärnfall
Folk med ångest
När hundarna kommer
Det första chiffret
Med varje andetag
En helt vanlig familj

Hitta en roman för dig

Det spelar ingen roll om du föredrar historiska romanserier som Per Anders Fogelströms Stadserie och Vilhelm Mobergs klassiska utvandrarepos om Kristina och Karl-Oskar som söker lyckan i det nya landet. Eller om du lockas mer av Stephen Kings gastkramande skräckroman "Det" om sju elvaåriga barn som, förutom att hantera barndomens utmaningar av mobbing och föräldrakonflikter, också tvingas möta en uråldrig ondska som hotar att döda dem alla. Du kommer aldrig ångra att du lyssnat på en roman. Somliga romaner har potential att ta dig med på en resa som du inte ens visste att du ville åka på, öppna upp världar som du inte ens visste fanns och väcka känslor som du inte visste att du hade.

Med en god roman i lurarna blir varje syssla lite roligare. Varför inte hänga upp tvätt med Arthur Dent från Douglas Adams romanserie "Liftarens Guide till galaxen" eller ge dig ut i löpspåret med häxorna från Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens Engelsforstrilogi där startskottet är den spännande boken cirkeln? Och visst känns det lite bättre att gnälla på sakernas tillstånd när man har sällskap av Ove i Fredrik Backmans underhållande roman "En man som heter Ove"? Frågan är inte vilken roman du ska lyssna på. Frågan är vilken roman du ska börja med.

Romaner på ljudbok gratis i 14 dagar

Du kan lyssna på vilken roman du vill gratis i 14 dagar hos någon av apparna här. Ibland kan prova-på-perioden vara ännu längre än så. Efter de 14 dagarna övergår ditt gratislyssnande i ett abonnemang som kostar pengar om du inte själv avslutar det hos den app du väljer.