Störst av allt

Efter en skolskjutning på Djursholms allmänna gymnasium står Maja inför rätta för att ha planerat och utfärdat dådet, som i media har kommit att kallas för Djursholmsmassakern. Hennes pojkvän Sebastian är ett av skjutningens offer och Maja har erkänt att hon sköt honom. Nio månader senare är det dags för rättegång, och under sin tid i häktet får Maja gott om tid att se tillbaka på det hon har gjort och sin relation med Sebastian.

Lyssna på Störst av allt hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Störst av allt är en ungdomsbok och rättegångsthriller. I boken får vi följa Maja under hennes tid i häktet och på rättegången efter Djursholmsmassakern. Samtidigt får vi följa hennes rannsakan av sig själv i form av tillbakablickar till hennes egen, men också fem kompisars och en lärares, tid på Djursholms allmänna gymnasium - en skola med bra rykte och där samhällets olika klasskikt beblandas. Romanen skildrar både viktiga och svåra aspekter av samhället, däribland klass, rasism, socialt stigma och skuld.

Succé som blev TV-serie

Störst av allt är skriven av Malin Persson Giolito, som också är författare till böcker som Bara ett barn och Bortom varje rimligt tvivel. Störst av allt blev genast en stor succé när den släpptes under 2016 och såldes därefter till 30 länder. Den blev belönad med Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln och fick utmärkelsen som årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin. I april 2019 hade Netflix-serien med samma namn (och på engelska Quicksand) premiär.

Lyssna på Störst av allt gratis

Om du tycker om kriminalromaner som också tar upp tänkvärda och problematiska aspekter av samhället vi lever i kan Störst av allt vara en bok som faller dig i smaken. Sedan 2016 kan du lyssna på Störst av allt som ljudbok. Den finns hos Nextory och BookBeat och du kan lyssna på den gratis under en begränsad tidsperiod. Ljudboken läses upp av Lo Kauppi och är 13 timmar och 2 min lång.

Störst av allt
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat