Stjärnfall

Det här är del två i Lars Wilderängs trilogi och tar vid efter den första bokens slut där elförsörjningen helt försvann och situationen var att bedöma som katastrofal. I uppföljaren finns en hel del karaktärer från första boken som bland annat Gustaf Silverbane och många av de svenska orterna presenteras på nytt i handlingen. I Wilderängs "Stjärnfall" får vi följa med i berättelsen om hur människorna anpassat sig till den nya uppstådda situationen och deras jakt efter svar på den så kallade "nedsläckningen". Stämningen blir nästintill outhärdlig och gillar du berättelser om det okända är "Stjärnfall" en bok du bara inte kan vara utan.

Lyssna på Stjärnfall hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Dramatiken ligger och lurar på varje sida i boken och den målande fantasin sätter verkligen färg på den här romanen. För att du verkligen ska lära känna bokens huvudkaraktärer ägnas varje enskild person kapitel och det hjälper dig att hänga med i rätt tidsföljd i berättelsen. Först ut är tiden för nedsläckningen och följande åtta år för att sedan fortsätta med ytterligare åtta år. Miljöerna är välbeskrivna, texten välskriven och logiskt sammanbunden från början till slut - en uppföljare som engagerar dig som läsare och gör det svårt att släppa taget om berättelsen mellan lässtunderna.

Recension

Wilderängs uppföljare "Stjärnfall" har generellt sätt mottagits bättre än triologins första bok, "Stjärnklart". Framför allt tack vare bokens välskrivna kapitel och tydlighet i tidsförlopp samt i händelser, något som många läsare uppfattade som lite spretigt i "Stjärnklart". Sett till omdömen tenderar "Stjärnfall" att få ett högt betyg hos de flesta recensenter; boken snittar en fyra på skalor från ett till fem. Att uppföljaren håller kvar vid några karaktärer från triologins första berättelse är hos många läsare något positivt och skapar en slags relation redan från första bladet. Med det sagt innehåller "Stjärnfall" ändå ett par nya karaktärer, vilket läsare och recensenter generellt sett tycker är intressant för handlingen.

Att berättelsen är tänkvärd och spännande är återkommande omdöm från människor som läst Stjärnfall av Lars Wilderäng. Det är den typ av science-fiction roman som liksom gastkramar sig fast vid dig och nästan ber om att få bli utläst. Gillade du den första boken i Wilderängs dystropiska triologi kommer knappast "Stjärnfall" bli annat än uppskattad då den generellt sett fått en bättre respons! Faktum är att mycket tyder på att Wilderängs utomnaturliga triologiberättelser kommer att etablera sig som klassiker i sin genre.

Lyssna på Stjärnfall gratis i 14 dagar

Vad sägs om att lyssna gratis på Lars Wilderängs uppföljare "Stjärnfall"? Nu kan du använda dig av e-tjänsterna Nextory och BookBeat för att lyssna igenom denna spännande roman i ljudboksvariant direkt på nätet. Det enda du behöver göra är att ladda ned tjänsternas appar och börja streama direkt i din mobila enhet så som smartphone eller surfplatta. Tjänsten fungerar lika bra på Android som iOs och innebär att du kan njuta av ditt boklyssnande precis från vilken plats du helst önskar. Se bara till att ha en bra uppkoppling och fungerande hörlurar. Du kanske precis som många andra som testat streaming-tjänsterna får lust att lyssna på fler böcker på samma smidiga sätt - då kan du efter dina 14 gratisdagar för en fast månadsavgift få fri tillgång till mängder av titlar.

Stjärnfall
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat