Sockerbomben 3.0

"Sockerbomben 3.0 - bli kvitt ditt sockerberoende" tar upp hur påverkad man blir av socker - både mentalt och fysiskt. Boken är skriven av två kvinnliga författare - Bitten Jonsson och Pia Nordström. Den handlar om hur socker har en större negativ effekt än vad vi ursprungligen trott. Från början var det känt att socker endast var skadligt för tänderna men numera vet vi att socker till och med kan klassas som en slags drog om vi intar för mycket av det. Faran av socker är numera baserad på fakta och studier och inte minst ihärdig forskning av läkare som kunnat se ett samband mellan socker, sjukdomar och beroendeeffekten. Det är vidare en stor bov i dramat vid utvecklingen av diabetes, fetma och andra sjukdomar.

Lyssna på Sockerbomben 3.0 hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

"Sockerbomben 3.0" är en fortsättning på den första boken "Sockerbomben". Med den tredje upplagan presenteras innehållet utifrån den allra senaste forskningen. Skillnaden är egentligen inte hur sockret påverkar oss negativt utan hur denna negativa effekt får genomslag hos olika grupper och hur respektive grupp kan göra för att bli kvitt sitt missbruk. Det finns nämligen en differens mellan socialt bruk av socker, skadligt bruk eller rent ut sagt ett beroende. Boken visar vilken grupp läsaren själv tillhör och hur han/hon ska göra för att bli kvitt sitt sockersug.

Recension

"Sockerbomben 3.0 - bli kvitt ditt sockerberoende" är en mycket viktig bok att uppmärksamma om man tror att man ligger i riskzonen för ett sockerberoende. Men även den som inte äter alltför mycket socker kan dra nytta av forskning och kunskap som författarna bidrar med i boken. Det fokuseras mycket kring andra välkända droger och missbruk i världen, men eftersom socker och sött är något som människan på ett helt naturligt sätt behöver få i sig i viss mängd, kan man lätt se genom fingrarna med hur allvarligt det faktiskt kan vara att inta för mycket av det goda. Socker är inte alltid något som visar sig skadligt på kort sikt. Det angriper kroppen sakta men säkert och bidrar således till sjukdomar i ett senare skede. Men eftersom allt fler barn numera konsumerar denna vara i stor mängd, ökar diabetes även i unga år.

Med "Sockerbomben 3.0 - bli kvitt ditt sockerberoende" får du en bättre förståelse för denna söta bov som ger ett sådant kraftigt sockersug. Författarna tipsar om hur du kan bli av med suget, hur du steg för steg kan skära ned på mängden socker du får i dig samt hur det dolda sockret i våra matvaror påverkar oss mer än vi tror. Detta är en intressant bok som till en början kom som en chock för människor, men som numera tacksamt tas emot av allt fler, allt eftersom forskningen framskrider och utvecklas.

Lyssna gratis i 14 dagar

"Sockerbomben 3.0 - bli kvitt ditt sockerberoende" finns även som ljudbok och du kan enkelt och smidigt klicka dig in på BookBeat eller Nextory för att lyssna på innehållet gratis i 14 dagar och bilda dig en uppfattning. Eftersom Bitten Jonson, som är den huvudsakliga författaren, är leg, sjuksköterska, utbildad i USA och expert på ämnet, är det lätt att bli övertygad av vad som sägs i boken. Instruera dig, du med, och fundera lite extra på hur mycket socker du egentligen konsumerar.

Sockerbomben 3.0
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat