Processen

"Processen" är en kortroman i serien om advokaten Sophia Weber och är skriven av författaren Malin Persson Giolito. Det är en kort berättelse som tar mindre än två timmar att lyssna på, och precis som i seriens andra böcker är det Anja Lundqvist som läser upp romanen.

Lyssna på Processen hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Handling

Romanen kretsar kring ett tema som för många är dagens största hot, nämligen terrorismen. Vi får träffa den unge Youssuf, som studerar till att bli jurist men som även arbetar på en bar i stan. En dag sitter han och studerar på biblioteket när två poliser kommer fram till honom. Först tror han att de vill prata om hans pappa, som han ständigt oroar sig för, men det visar sig att det otänkbara inträffar: han är själv misstänkt för att ha en koppling till det stora terrorattentatet som nyligen ägt rum. Hur reagerar Youssuf efter ett sådant besked? Vad kan Sophia Weber göra för att hjälpa Youssuf - och vill hon hjälpa honom över huvud taget? I tider som präglas av terrordåd kan den enskilda individens rättigheter ibland sättas åt sidan i syfte att skydda allmänheten. Youssuf får själv erfara att undantagstillståndet som gäller under förhöjd säkerhetsnivå kan resultera i starka handlingar från polisens sida - handlingar som kanske inte alltid är rättvisa eller berättigade. I "Processen" får vi följa Youssufs kamp, men även en kamp för rättvisa och lika rättigheter.

Lyssna på "Processen" gratis

Tycker du att "Processen" låter spännande? Då kan du enkelt lyssna på boken genom att ladda ner den från en webbutik eller bli kund hos en treamingtjänst. En del tjänster bjuder på kostnadsfria prova på perioder för att du ska kunna få en bild av huruvida tjänsten är för dig eller inte innan du förbinder dig till ett medlemsskap. Hos bland annat Nextory får du prova på streamingtjänsten helt gratis i 14 dagar, och konkurrenten BookBeat bjuder på hela 21 dagar.

Processen
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat