Omgiven av psykopater

Boken "Omgiven av psykopater" är skriven av Tomas Eriksson som också är känd för att ha författat "Omgiven av idioter" och "Omgiven av dåliga chefer". I denna bok försöker han sätta ord på psykopatens beteende och tillvägagångssätt samt ge tips och råd hur man som nära anhörig eller bekant med en psykopat ska lyckas hålla distansen till honom/henne och lära känna igen de typiska dragen. Psykopater finns mitt ibland oss och det kan vara din granne, din arbetskamrat, din chef eller i värsta fall din partner.

Lyssna på Omgiven av psykopater hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Karaktärsdragen utmärker sig genom ett empatilöst beteende, en stark narcissism, en strålande charm som får andra att dras till personen i fråga, samt en salig förmåga att trycka ned människor samtidigt som då och då ge dem underbara komplimanger och få dem att känna sig som på en piedestal. Dock är detta bara tillfälligt och det är just det som Eriksson sätter fingret på samtidigt som han med lite humor varvad med vetenskap, binder läsaren till sig. Att leva med en psykopat är fruktansvärt - det vet alla som besitter erfarenheten.

Med hjälp av DISA-systemet - en äldre metod för att ge färg åt olika personlighetstyper och tala om för dig om du eller någon i din närhet ligger i riskzonen för psykopati - kan du komma närmare psykopaten och lära dig hur du handskas med honom/henne. Allt detta och lite till beskrivs mer ingående i boken.

Recension

"Omgiven av psykopater" har tilltalat många läsare men däremot fått ris av en del experter som tvivlar på den metod som Eriksson använder sig av för att "sätta färg" på en karaktär. En brist på vetenskapliga belägg, menar många. En stor hjälp att komma underfund med ett beteendedrag, enligt andra. Hur det än må vara har boken sålt i fler än 100 000 exemplar, till en rad olika sorters människor; nyfikna personer som vill bilda sig en klar uppfattning, folk som lider i det tysta av att bli nedvärderade av en närstående samt möjligtvis psykopater själva som misstänker att de tillhör denna skara eller kanske besitter drag som är mer eller mindre framträdande.

Man bör dock ta vissa påståenden i boken med en nypa salt, om man vill tro på experterna. Trots det ska man absolut inte avvisa det som sägs i boken; sanningen ligger oftast någonstans mittemellan. Har man insett det då är "Omgiven av psykopater" perfekt läsning för den som vill instruera sig lite mer och bli en smula klokare på denna omtalade personlighetsstörning.

Lyssna gratis i 14 dagar

Nu kan du lyssna helt gratis i 14 dagar på "Omgiven av psykopater" genom att gå in på BookBeat eller Nextory och öppna den som ljudbok. Hos både BookBeat och Nextory har du således chans att få ett smakprov på innehållet innan du bestämmer dig om du vill abonnera på tjänsten. Fördelen med en ljudbok är att du kan ta med dig boken vart du än går utan att behöva släpa runt på den. Din mobila enhet och ett par hörlurar är allt som behövs.

Omgiven av psykopater
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat