Omgiven av dåliga chefer

Av författaren till succén Omgiven av idioter kommer nu Omgiven av dåliga chefer. Vi har alla erfarenhet av dem. Chefer som lämnar mycket i övrigt att önska. Med den här boken vid din sida lär du dig att handskas med chefer av alla de slag, för rent krasst vill de flesta inte behöva byta jobb bara för att de har problem med sin chef.

Lyssna på Omgiven av dåliga chefer hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Den här boken kommer med konkreta tips på hur du hanterar olika sorters chefer genom att förstå vilken personlighetstyp de har och hur du därmed effektivast hanterar deras dåliga chefskap. Om chefen inte beter sig som du skulle önskat, kan du helt enkelt prova att byta taktik för att se om du får ett annat bemötande från chefen.

Boken går också igenom vad som är en bra chef och hur en sådan bör vara, vilket gör boken intressant inte bara för anställda utan också för chefer. Eftersom inget är svart och vitt finns det bonus för chefer: hur man hanterar latmaskar, det vill säga anställda som helst gör så lite som möjligt.

Recension

På ett lättläst språk och med humor förklarar Thomas Erikson hur vi kan påverka varandras beteende och hur man kan använda den kunskapen för att bemöta sin chef på ett annat sätt och därmed få en annan respons än den vi brukar. Att ha en dålig chef påverkar oss mer än vad vi tror, både under arbetsdagen och efteråt. Vi presterar inte lika bra som vi skulle kunna under bättre förhållanden och det påverkar både motivationen och självförtroendet.

Med den här boken får vi möjligheten att titta närmare på relationen mellan oss själva och vår chef. Thomas Eriksons mål är att vi själva ska ta ansvar för situationen och att vi alla har möjlighet att förändra den. Precis som i boken Omgiven av idioter utgår han från fyra olika färger och personlighetstyper. Många känner igen sig i hans kategorier och menar att de leder till en större förståelse för sina chefer och kollegor, medan andra snarare kritiserar hans metoden och menar att de är så grovt förenklade att de faktiskt inte tillför någonting.

Mottagandet har varit väldigt blandat, men om du har sådana problem med din chef att du överväger att säga upp dig, kan den här boken ändå ge dig en hel del konkreta råd och tips som du kan tillämpa på arbetet. Även om du inte tycker att dina medmänniskor kan delas upp i fyra olika färgkategorier finns här ändå en hel del att hämta.

Lyssna gratis i 14 dagar

Ladda ner Omgiven av dåliga chefer i din telefon och lyssna på den när du åker till jobbet. Då kommer du garanterat att bli stärkt inför ännu en arbetsdag med en krånglande chef. Boken hittar du hos Nextory och BookBeat, där du kan lyssna gratis i 14 dagar. Om du gillar att lyssna på ljudböcker finns det många fler inom samma kategori att välja på; allt ifrån personlig utveckling och psykologi till affärslitteratur. Låt stunden till och från jobbet bli en stund för dig själv med utvecklande litteratur i lurarna.

Omgiven av dåliga chefer
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat