Lev livet fullt ut

Det här är en bok om andligt uppvaknande som kan förändra ditt liv om du lyssnar på budskapet och tar det till dig. Eckhart Tolle skriver om sin syn på världen och på oss människor och tar oss med på en resa i andliga dimensioner. Vi är mer än bara vår kropp och våra tankar, menar han. Med den kunskapen i bakhuvudet visar han hur vår kropp visar vägen till kunskap och sinnesro.

Lyssna på Lev livet fullt ut hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Det är nämligen bara i nuet vi kan leva och bara där vi kan hämta kraft och känna glädje. Med rätt tankesätt och verktyg kan vi lämna psykisk smärta bakom oss och istället börja leva våra liv fullt ut. Boken tar också upp ett område där många av oss har problem, nämligen relationen till våra nära och kära. Om vi använder de relationerna på rätt sätt kan även de som är problematiska visa oss vägen till ett andligt uppvaknande.

Eckart Tolle visar steg för steg hur vi kan börja leva mer i nuet och låta livet och nå sin fulla potential. Han går också in på vikten av att acceptera det vi inte kan förändra och att förlåta det som redan har skett. När vi verkligen inser vilka vi själva är, bortom kroppen och tankarna, kan vi släppa taget om det gamla och förändra våra liv till det bättre.

Recension

Eckhart Tolle är en stor inspiration och en andlig vägledare för många världen över. Med sina insiktsfulla tankar om människor och världen omkring oss får han oss att reflektera över våra liv och vilka vi egentligen är. Många kallar boken ett mästerverk och menar att den har förändrat deras liv och synen på dem själva och lett till ett andligt uppvaknande. Andra kan tycka att han är lite snårig och omständlig i sitt språk, även om budskapet är bra. Vi behöver släppa vårt ego och inte analysera så mycket, utan leva mer här och nu.

Även om de flesta är överens om att boken har ett bra innehåll, är en vanlig invändning att den är lite seg att ta sig igenom. Kanske handlar det om språket, kanske handlar det om en delvis pessimistisk ton. Andra menar att boken ger dem hopp om mänskligheten och vår framtid.

Läs den själv och bilda dig en egen uppfattning, för något alla verkar överens om är bokens viktiga budskap. På engelska är bokens titel "The Power of Now", vilket på sätt och vis säger mer om boken än den svenska titeln gör. Huvudbudskapet är att vi ska leva i nuet och att när vi lyckas med det har vi potentialen att må mycket bättre och att förändra våra liv.

Lyssna gratis i 14 dagar

Om du tycker att boken är lite svårläst finns det ett trevligt alternativ: lyssna på den som ljudbok. Då kan du ta med dig Eckhart Tolle på promenaden eller på bussen till jobbet och reflektera över hans tankar. Du hittar Lev livet fullt ut hos Nextory och BookBeat och där kan du lyssna gratis i 14 dagar, utan att du förbinder dig till något.

Lev livet fullt ut
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat