Jag lät dig gå

"Jag lät dig gå" är en Sunday Times bästsäljare och var dessutom Storbritanniens snabbast säljande debutroman år 2015. Boken är skriven av Claire Mackintosh, översatt av Mia Gahne och läses upp av Anna Maria Käll. Den är också något längre än en del andra, liknande romaner, så räkna med över 13 timmars lyssning! De flesta läsare har dock inget emot ett par extra sidor, eftersom boken fått exceptionellt bra kritik och rekommenderas varmt av många läsare såväl som kritiker.

Lyssna på Jag lät dig gå hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Handling

I "Jag lät dig gå" får vi uppleva en sorg som få föräldrar får uppleva, nämligen deras barns död. Vi träffar Jenna och hennes 5-årige son Jacob, som en kall novemberkväll blir påkörd av en bil. Det som började som en promenad slutade således med att pojken plötsligt springer ut på gatan och sedan aldrig återvänder levande. Föraren väljer att köra vidare, och Jennas liv krossas givetvis i ett enda ögonblick. För att försöka bearbeta sorgen lämnar hon sedan sitt hem i Bristol och flyttar ut på landsbygden i Wales. Där försöker hon komma till ro och påbörja ett nytt liv - men snart knackar det förflutna på dörren.

Författare

Boken är som nämnt skriven av Claire Mackintosh, en före detta polis som år 2011 lämnade sitt yrke för att bli frilansjournalist. Det är just polisyrket som inspirerat handlingen - temat kretsar nämligen kring ett av hennes gamla fall.

Lyssna på "Jag lät dig gå" gratis

"Jag lät sig gå" finns på flera språk, och kan därför hittas i en hel del webbutiker. Du kan också välja att lyssna på boken via en streamingtjänst, exempelvis Nextory eller BookBeat. Där kan du lyssna helt gratis, eftersom båda företagen bjuder på ett antal kostnadsfria dagar för att du ska kunna prova på deras tjänster. Hos Bookbeat får du 21 kostnadsfria dagar, och hos Nextory bjuder man på 14.

Jag lät dig gå
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat