Hjärnstark

Visste du att det bästa sättet att träna hjärnan, förbättra minnet, må bättre och tåla mer stress inte är att ägna dig åt varken tankenötter, sudoku eller meditation? Nej, det är faktiskt fysisk träning som hjärnan mår bäst av.

Regelbunden fysiskt träning kan faktiskt göra dig smartare och mer kreativ. Allt detta enligt Anders Hansen, överläkaren i psykiatrin och författare av Hjärnstark.

Lyssna på Hjärnstark som ljudbok hos BookBeat - gratis i 21 dagar med rabattkod ljudboksappar21

Med hjälp av väl belagd forskning och de senaste rönen berättar han hur hjärnan påverkas av att vi motionerar. Att vår hjärna är plastisk och alltså hela tiden förändras beroende på vad vi gör, tänker och äter vet vi i dag. Du kan medvetet utnyttja den kunskapen för att ge din hjärna - och därmed din hälsa - det du behöver för att må bra.

På ett enkelt och begripligt sätt berättar han vad som sker i din hjärna när du är ute på en joggingtur eller går en promenad och hur det påverkar hela dig. Han delar också med sig av sina bästa tips på vad du kan göra och hur du kan röra på dig för att uppnå just de positiva effekterna som forskningen visar på.

Den här ljudboken fungerar både som en intressant fackbok som förklarar hur vår hjärna och våra kroppar fungerar och som en konkret handbok.

Recension

Detta är en ljudbok som får bokläsande soffpotatisar att röra mer på sig för den fokuserar på hjärnan och de mekanismer som gör att motion är bra för hela vårt välmående och inte bara för att vi ska få bättre kondition och starkare muskler.

Att den är lättläst och skriven på ett begripligt språk gör att vi enkelt tar till oss och förstår forskningsresultaten. Boken bjuder också på en del överraskningar och aha-upplevelser.

Flera läsare uttrycker att de faktiskt blev överraskade över hur starkt stöd finns i forskningen för det Anders Hansen skriver om, vilket i sin tur har motiverat dem till att bli mer medvetna om sin motion i vardagen och att träna mer snarare än att ta till andra metoder för att må bättre.

En viss kritik mot boken ligger i att det han skriver ibland känns lite förenklat, men kanske behöver det vara så för att man ska nå ut med budskapet och för att boken inte ska bli en tegelsten. Han är oftast ändå ärlig med att även om det räcker med ett par motionspass i veckan om 20-30 minuter bör man också se till vad det passet innehåller. Framför allt är det konditionsträning som hjälper hjärnan.

Lyssna på Hjärnstark gratis i 14-21 dagar

Det finns egentligen ingen anledning att vänta, utan snör på dig skorna, ladda ner "Hjärnstark" som ljudbok och ge dig ut i joggingspåret. Du hittar boken hos Nextory (gratis 14 dagar) eller BookBeat (gratis 21 dagar med rabattkoden ljudboksappar21). Förutom "Hjärnstark" hittar du många andra spännande titlar inom psykologi, personlig utveckling och träning hos båda apparna.

Du kan lyssna gratis i upp till 21 dagar utan att förbinda dig till något och då kan du i lugn och ro prova på tjänsten innan du bestämmer dig. Om du kommer att inspireras av boken att komma igång med träningen igen är en ljudbok ett utmärkt sällskap som gör stunden i gymmet eller på promenaden till något mer än bara ett träningspass.

Hjärnstark
Lyssna gratis i 14-21 dagar:
Nextory
BookBeat