Skärmhjärnan

En av våra mest aktuella läkare, psykiatriker, debattörer och numer författare just nu, Anders Hansen, har skrivit boken Skärmhjärnan. Det är en av hans numer knappt tiotal böcker som handlar om människans hjärna, dess kapacitet och vad som får oss att må bra och mindre bra. Här är det Johan Svensson som läser boken på ett bra, informativt och samtidigt lättförståeligt och underhållande sätt. Detta är en bok för alla som är nyfikna på hur människokroppen fungerar i dagens samhälle.

Lyssna på Skärmhjärnan hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Att förändringarna går fort med vårt informationssamhälle där det ständigt flödar av intryck som bara ökar, det vet vi alla idag. Men alla vet inte hur vår hjärna reagerar och med det hur vi och vår mentala hälsa reagerar på dessa intryck. Anders Hansen har länge studerat hjärnans förmåga till anpassning och hur den skapar beroenden av olika slag med sitt belöningssystem. Här har han tagit en djupdykning i den omdiskuterade skärmtidens betydelse.

Skärmtid och din hjärna

Han plockar fram viktiga aspekter på diskussionen om skärmtid, både för barn och vuxna, samtidigt som han utan pekpinnar ger förslag på hur du undviker fallgroparna och kommer ur beteenden som inte är hälsosamma. Han har en stark vilja att förändra och bevisa att det går, han relaterar till sina egna erfarenheter och är högst medveten om att det är svårt att vara en vanlig människa, det behövs hjälp, riktlinjer och framförallt kunskap.

Lyssna på Skärmhjärnan gratis

Att ge sig i kast med ljudboken Skärmhjärnan är ett sätt att lära sig om sina egna och andras beteenden, komma fram till vad som är farligt och få tips på förändringar, allt med ett vetenskapligt perspektiv från läkaren och psykiatrikern Anders Hansen. Hans böcker Hjärnstark, Hälsa på recept och Fördel ADHD är alla väl lästa både i Sverige och utomlands. Nu kan du under en kortare period lyssna på ljudboken Skärmhjärnan hos Nextory och BookBeat helt gratis.

Skärmhjärnan
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat