På högvarv: Att leva med ADHD

Konversationen går mellan polarna. En kille har talat i någon minut nu, men det känns som en evighet. Koncentrationen på vartenda ord killen säger ökar, resten av världen tynar bort, tills något helt osammanhängande sägs som får resten av gänget att utbrista i skratt. Han har inte missat vad poängen till skämtet var, men allt som sagts tidigare är bortblåst ur minnet. Hur hårt han än försöker verkar det som allting sipprar mellan fingrarna, och ingen koncentration kan helt värja mot ADHD.

Lyssna på På högvarv: Att leva med ADHD hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

På ytan ser Mikael Ressem ut som vilken neurotypisk människa som helst. Han är framgångsrik i sin författarkarriär och har en hög chefsposition på Gävle sjukhus, med fru och två barn. Men han har precis fått en ADHD-diagnos, och då börjar han förstå det svårigheter han haft i sitt liv. I boken beskriver Mikael hur det har varit att leva med ADHD från barndomen till vuxenlivet, med utgångspunkt i hur ADHD upplevs från insidan.

Mikael Ressem och ADHD

ADHD är en förkortning för “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”, och är ett neuropsykiatriskt funktionshinder som kan orsaka koncentrationssvårigheter och impulsivitet. Mikael Ressem beskriver hur det är att leva med ADHD, och en omvärld som inte förstår diagnosen. Vi följer honom till läkare som inte tror på diagnosen, och bekanta som han har svårt att anknyta till. Perspektivet för boken är ett som enbart någon som levt med ADHD hela sitt liv kunnat författa, och beskriver djupgående Ressems erfarenheter och liv med diagnosen.

Lyssna på På högvarv: Att leva med ADHD gratis

Om du är nyfiken på hur det är att leva med ADHD så är På Högvarv en skildring från diagnosens innersta. Följ berättelsen om utanförskap, kärlek, kampen om att lära känna sig själv och att bli erkänd av sjukvården efter en diagnos i vuxen ålder. Du kan redan nu lyssna på ljudboken gratis under en begränsad tid med Nextory och BookBeat. Boken är 3 timmar och 57 minuter lång, med Matias Holm som uppläsare.

På högvarv: Att leva med ADHD
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat