Kvinnor förändrar världen

Kvinnor förändrar världen är en självbiografi skriven av Melinda Gates. Den handlar om hur det är att vara gift med en av världens framgångsrikaste och rikaste män, Bill Gates, samt Gates egna feministiska uppvaknande. Vi får följa med på hennes resa med tre graviditeter där hon upptäcker hur tungt arbetet hemma är, strävan mot ett mer jämlikt hushåll och hur mycket av kvinnors arbete som inte får det erkännande det förtjänar.

Lyssna på Kvinnor förändrar världen hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Melina Gates började jobba på Microsoft som marknadschef samtidigt som hon arbetade på vad som idag har blivit en av de mest populära bokningssidorna för resor, Expedia. Här får vi även se hur Gates hittar sig själv i att vara en av få kvinnor på en mansdominerande arbetsplats och hennes önskan om fler kvinnor i tekniska yrken. År 2000 grundade Gates tillsammans med sin man Bill "Bill & Melinda Gates Foundation" som idag är en av de största välgörenhetsorganisationerna och parets primära fokus.

Globala lovord

Kvinnor förändrar världen gavs ut i USA i början av 2019 och har idag översatts till 15 olika språk. Boken är Gates första bok och har redan fått en mängd beröm. USA:s förre president Barack Obama var med i en komedisketch för att stödja boken. Den har även fått lovord från Malala Yousafzai som menar att den är ett manifest för ett samhälle som är jämlikt, där kvinnor erkänns inom alla olika områden i livet.

Lyssna på Kvinnor förändrar världen gratis

I boken får du veta en del om familjelivet med Bill, samt hur de lärt sig att leva jämställt, hur de lärde sig båda två att vara jämställda. Det beskrivs på ett träffande sätt i boken. Ljudbokens speltid är 9 timmar och 17 minuter och läses upp av Katarina Cohen. På Nextory och Bookbeat kan du lyssna på boken helt gratis under en begränsad tidsperiod, så passa på när du har chansen!

Kvinnor förändrar världen
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat