Jag är Zlatan

Jag är Zlatan handlar om Sveriges kanske mest kända fotbollsspelare genom tiderna och är skriven av David Lagerkrantz i samarbete med Zlatan själv. I boken får du följa Zlatans väg från barndomen i en jugoslavisk familj i Rosengård, som blivit känt i medierna som en stökig stadsdel i Malmö med svår segregation och sociala problem.

Lyssna på Jag är Zlatan hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Zlatans berättelse är en skildring av vägen därifrån till ett liv i fotbollens och det extrema kändisskapets tecken. Hans genombrott kom när han som 18-åring spelade i Malmö FF och sedan dess har han varit proffsspelare i Spanien, Italien och Nederländerna såväl som i Svenska landslaget.

Boken om Zlatan är en saga om en klassresa och ett människoöde som är både spännande och inspirerande för unga killar som idag växer upp i förorter och utsatta stadsdelar.

Boken bjuder på en inblick i proffsfotbollens gyllene värld, och maktspel, bland annat om den speciella kulturen i Barcelona och relationen med tränaren Pep Guardiola som har präglat Zlatan och format honom till den han är. Boken består förutom många berättelser också av hyllningar till personer som betytt mycket för honom och hans karriär inom såväl familjen som fotbollsvärlden. Det finns också en del kritik mot tidigare medspelare och andra som Zlatan jobbat med och såväl landslagskollegan Fredrik Ljungberg som landslagstränaren Lars Lagerbäck får sig en känga.

Recension

Jag är Zlatan har haft en enorm betydelse för ett oräkneligat antal unga killar som vittnar om att boken om Zlatan är den första bok de någonsin läst klart. På samma sätt som Zlatan har skrivit in sig i den svenska fotbollshistorien har boken Jag är Zlatan, skrivit in sig i den svenska biografihistorien, inte minst genom att nå läsargrupper som normalt inte läser och i bästa fall även inspirera till mer läsning.

I Svenska Dagbladet beskrivs den som en skildring av förändringarna i det svenska samhället och i Expressen som uppriktig och välformulerad. Förutom i Sverige har boken sålts i miljoner exemplar i över 20 länder och tagit sig in i människors hjärta vart den än landat. Med sin internationella karriär är Zlatan lika känd utomlands som IKEA, ABBA och Svennis. David Lagerkrantz har ett levande och engagerande språk som fängslar läsaren och en synnerligen god förmåga att sålla ut guldkornen ur Zlatans händelserika liv. Ett måste för såväl fotbollsälskare som för den som inte kan något om fotboll men som ändå vill få en inblick i en av Sveriges viktigaste fotbollsspelare och fotbollsvärlden runt omkring honom.

Lyssna gratis i 14 dagar

Att köpa böcker är ofta en stor kostnad för bokälskare samtidigt som det kan vara svårt att hitta tid för att läsa böckerna man köpt. Genom att testa Nextory eller Bookbeat kan du nu lyssna gratis på Jag är Zlatan och många fler böcker i 14 dagar. På så vis sparar du både tid och pengar eftersom du kan följa Zlatans väg från Rosengård till proffsfotbollens gyllene värld samtidigt som du sköter hemmets sysslor, promenerar, tränar eller kör bil. Så lämna bokhyllans dåliga samvete av olästa böcker och skaffa ett konto redan idag.

Jag är Zlatan
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat