Ibland mår jag inte så bra

Therese Lindgren är tjejen som gick från att lägga upp sminkvideos på Youtube till att idag vara en av de mäktigaste personerna i Sverige inom sociala medier. För många som följde henne kunde det verka som att hon levde ett enkelt och bekymmersfritt liv, men i sin bok berättar hon öppet om sin psykiska ohälsa och hur det är att leva med ångest.

Lyssna på Ibland mår jag inte så bra hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Boken innehåller både självbiografiska delar samt tips på vad man kan göra om man själv mår dåligt. Hon berättar om hur det är att leva ett framgångsrikt liv men att trots detta inte alltid må bra, hur man ska göra för att orka gå upp ur sängen på morgonen och om vilken hjälp som finns att få. På ett ärligt sätt förklarar hon hur det känns att få en panikångestattack, både ur sitt eget perspektiv utifrån sina erfarenheter och från ett vetenskapligt perspektiv om vad som faktiskt händer i kroppen.

Genom att varva humor med allvar ger hon en förståelse för vad ångest faktiskt är och hur det känns att leva med det, men också hur hon gjort för att ta sig ur sina djupaste svackor. Boken handlar också om hur viktig kärleken och djuren har varit för henne och om de negativa sidorna med att vara en offentlig person.

Recension

Innan jag läste den här boken kände jag inte till Therése Lindgren annat än till namnet och att hon sysslade med smink och Youtube. Därför blev jag positivt överraskad när jag läste den här boken. Den gripande inledningen fångade mitt intresse direkt, på ett sätt är det som att inledningen sammanfattar vad hela boken handlar om. Jag kunde verkligen inte sluta läsa förrän boken var slut. Therése visar upp ett helt annat djup och en ärlighet som inte framgår lika tydligt på Youtube och man får en inblick i hur hon tänker och känner, lite som att hon blir en kompis. Trots att ämnet i sig är ganska tungt, då det handlar om psykisk ohälsa, blir det aldrig jobbigt att läsa utan boken är lättläst och språket flyter på bra.

Responsen på den här boken har varit otroligt bra, många känner igen sig och tycker om att Theresé tar upp ett viktigt ämne. Den blev dessutom årets bäst säljande fackbok under 2016 och har lockat många unga till att läsa. Boken har överlag fått fina omdömen och recensioner och är en riktig fullträff. Detta är en bok som alla borde läsa för att få en större förståelse för vad det innebär att leva med psykisk ohälsa eller hur man ska hantera att en anhörig lider av det.

Lyssna gratis i 14 dagar

”Ibland mår jag inte så bra” sålde så bra att den trycktes upp i en ny textutgåva under 2017 med nytt omslag men med samma fantastiska innehåll. Therése Lindgren har även själv läst in sin bok som ljudbok och om du vill lyssna på detta kan du göra det gratis under 14 dagar hos Nextory och Bookbeat. Att Therése själv läser in boken gör läsupplevelsen ännu bättre. Hon har en riktigt behaglig berättarröst och bokens innehåll känns ärligare när hon berättar med egna ord.

Lyssna på "Ibland mår jag inte så bra" - Therése Lindgren

Under 14 dagar kan du lyssna gratis på Therése Lindgrens gripande självbiografi "Ibland mår jag inte så bra" hos Nextory eller Bookbeat.

Ibland mår jag inte så bra
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat