Hur jag lärde mig förstå världen

I Uppsala växer en ung pojke upp till en fattig arbetarfamilj. Fadern har jobbat som rostare på Lindvalls kaffefabrik i årtionden, och modern kom från en familj som levt i ett skjul med jordgolv. Hans Rosling är namnet på pojken, och med en obotlig optimism och nyfikenhet att förstå verkligheten tar han sig från obskyr fattigdom till FN och Googles högkvarter. Hur jag lärde mig förstå världen är Hans Roslings uppriktiga och mänskliga skildring av sitt liv.

Lyssna på Hur jag lärde mig förstå världen hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Med hjälp av vetenskapen utforskar Hans världen och lär sig hur han ska skildra den för sina medmänniskor. Vi följer hans liv ifrån den stundtals gastkramande uppväxt i Uppsala, till att studera på Uppsala universitet för att sedan arbeta i Moçambique som läkare. Med en kombination av vetenskap och statistik sprider Rosling under sitt liv kunskapen om mänsklighetens utveckling. I boken skildras hans filosofi om att alla samhällen kan förbättras med kunskap, och att den största faran mot utveckling är människors faktaresistens.

Hans Roslings arv

Hans Rosling gick bort i 2017, efter att ha blivit diagnostiserad med cancer i bukspottskörteln året innan. Den amerikanska tidskriften Foreign Policy Magazine listade honom på 96:e platsen på deras lista av 100 tänkare vars idéer format världen. Han är särskilt känd för att ha motbevisat den allmänna uppfattningen om att jorden var på väg att bli överbefolkad genom att visa på statistik för befolkningstillväxt som tydde på att befolkningen snarare skulle plana ut.

Lyssna på Hur jag lärde mig förstå världen gratis

Ge dig in i Hans Roslings liv och låt dig själv bli uppmuntrad av hans oändliga optimism och faktabaserade perspektiv på livet och mänsklig förståelse. Roslings budskap förblir att världen inte är på väg att gå under, att åtskilligt har förbättrats världen över och att ingenting är omöjligt. Du kan redan nu lyssna på ljudboken gratis under en begränsad tid, genom både Nextory och BookBeat. Ljudboken är på 10 timmar och 6 minuter, och läses upp av Andreas T. Olsson.

Hur jag lärde mig förstå världen
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat