Gilla hata horan

Högstadiet ekar av oskrivna regler, bekräftelsebehov och skitsnack. Vännerna Jonna och Gloria är båda 15 år och finner trygghet i varandras sällskap då de båda hamnat utanför skolans grupperingar. Gloria blir, likt många andra, förtjust i skolans populäraste kille, Robin. Hon väljer att skicka en vänförfrågan till honom på Facebook, men får tydliga instruktioner om att den endast besvaras om hon skickar nakenbilder på sig själv. Naiv och desperat efter status skickar hon iväg flera foton till honom, vilket sätter fart på ryktesspridningen.

Lyssna på Gilla hata horan hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Glorias blogg börjar fyllas med kränkande kommentarer. Robin startar en Facebookgrupp med namnet "Hata-horan" där han strävar efter ”likes” genom satt sprida privata bilder på Gloria. Under en Lucia-fest tafsar han på Jonna utan hennes medgivande. Då kallas hon överkänslig. Jonna blir förbannad på andras blindhet för Robins oacceptabla beteende och bestämmer sig för att ge tillbaka med samma mynt: Hon startar Facebookgruppen "Hata-horan-2" som istället blir till för att lägga ut pinsamma bilder på Robin.

Författarinnan Johanna Nilsson

Johanna Nilsson är en känd svensk författare som skriver både vuxenromaner och barn- och ungdomsböcker. Hennes debut som författare; "Hon går genom tavlan, ut ur bilden" är halvt självbiografisk och gavs ut 1996. Gilla hata horan gavs ut 2012 och är ett samarbete med Friends, en stiftelse som arbetar mot mobbning. Den används till exempel mycket i skolor. Johanna Nilsson har även skrivit en uppföljare till Karin Boyes Kallocain från 1940 samt att hon skrivit några romaner under pseudonym.

Lyssna på Gilla hata horan gratis

Boken "Gilla hata horan" är en realistisk ungdomsroman som berör och väcker starka känslor hos lyssnaren. Igenkänningsfaktorn blir hög då den tydligt illustrerar ett vanligt förekommande samhällsproblem, där normer sätter regler för hur vi ska och inte ska vara. Romanen gavs ut hösten 2012 och ljudboken blev tillgänglig 2018. Lyssna på den 4 timmar och 2 minuter långa ljudboken som uppläses av Viktoria Flodström antingen hos Nextory eller BookBeat gratis under en begränsad period.

Gilla hata horan
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat