Folk med ångest

En man som heter Ove gjorde stor succé när den gavs ut år 2012. Nu är författaren Fredrik Backman åter bokaktuell genom boken Folk med ångest. Boken beskrivs som en stökig komedi och handlingen utspelar sig på en lägenhetsvisning där ett gisslandrama inträffar.

Lyssna på Folk med ångest hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Fastighetsmäklaren blir gisslan till en misslyckad bankrånare. Bland övriga tillfångatagna finns bland annat också två småbittra personer som handlar för mycket på Ikea, en nedstämd äldre dam, en elak mångmiljonär och en höggravid kvinna.

Ganska snart släpps dock allihop eftersom bankrånaren, och numera gisslantagaren, ger upp. När polisen kommer till platsen är lägenheten helt tom. Backman beskriver ingående händelseförloppet genom gisslans egna ord och det går upp för både polisen och för dig som lyssnar att samtligas versioner skiljer sig ganska mycket åt. Hur ska polisen kunna lista ut varför rånaren lyckades fly? Varför är alla personerna så arga och vad är det i allmänhet för fel på folk?

Komedi om tragiska människor

Boken handlar om helt vanliga människor som alla på något sätt har blivit besvikna på livet, kanske har de hamnat på fel plats och inte gjort de val som de önskade. Precis som i Backmans tidigare verk blandas komik med allvar och han är närmast expert på att fånga upp detaljer från vardagslivet. Formuleringarna är finurliga och görs rättvisa av uppläsaren Anna Maria Käll, som förutom att läsa in ljudböcker arbetar som skådespelare på både Dramaten och Stadsteatern i Stockholm.

Lyssna på Folk med ångest gratis

Om du söker efter en humoristisk skildring av vanliga människors liv med en allvarlig underton, ett sagoaktigt berättande och med ett finurligt språk - då bör du ge Folk med ångest en chans redan idag. Du kan lyssna gratis på boken under en begränsad tid hos både Nextory och BookBeat. Speltiden är 10 timmar och 59 minuter och du kan lyssna var du vill som på bussen, gymmet, promenaden eller innan du går och lägger dig.

Folk med ångest
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat