Föda utan rädsla

I boken "Föda utan rädsla" tar sig författarinnan Susanna Heli an uppgiften att lugna alla de kvinnor som är rädda för att genomgå en förlossning. Boken är utrustad med ett antal olika verktyg som kvinnor i väntans tider kan använda sig av för att göra förlossningen till en minnesvärd upplevelse istället för en skräckhistoria. Susanna Heli är både sjukgymnast och utbildad doula med spetskompetens inom just förlossning och graviditet. I boken delar hon med sig av sin metod som hon även föreläser om och håller kurser i.

Lyssna på Föda utan rädsla hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Många gravida kvinnor är väldigt rädda inför den stundande förlossningen trots att vi bor i ett land där förlossningsvården är ganska bra. Metoderna i boken går ut på att såväl förstföderskor som omföderskor med olika erfarenheter i bagaget ska kunna ta till sig verktygen och göra förlossningen till den positiva upplevelse den kan vara. Med tankens starka kraft, avslappning, röst och andning kan kvinnor lära sig att kontrollera både rädsla och stress. Rädsla gör kroppen spänd och motarbetar själva förlossningsförloppet och gör hela upplevelsen smärtsam och svår. Boken innehåller även instruktioner till partnern som verkligen ges utrymme att bidra med hjälp och trygghet. Ett av verktygen som beskrivs ingående i boken är dyktekniken. Denna teknik fungerar som effektiv smärtlindring. Istället för att motarbeta den intensiva vågen av smärta som en värk består av slappnar man av och dyker ner i den. Man följer med och låter den skölja genom kroppen.

Recension

Både boken och författarinnan är väldigt populär och sedan den första utgivningen 2009 har boken uppdaterats och givits ut upprepade gånger. Kvinnor som har läst den under graviditeten uppger att den gav såväl lugn som styrka att lyssna in kroppen. Även instruktioner och avsnitt till partnern upplevs som positiva. Boken har även gett mig en hel del då jag gick igenom en traumatisk förstaförlossning och var väldigt rädd inför nästa stundande upplevelse. De mentala verktygen och avslappningsteknikerna fungerar verkligen. Dyktekniken är ett fantastiskt redskap som, om man vågar, låter kroppen göra det den är skapt för. Dessa tekniker är även något som välkomnas av sjukvård, läkare och forskare då de bidrar till att lugna ner den nervositet och rädsla som en förlossning innebär. Den som vill fördjupa sig mer i ämnet kan även ta del av Susanna Helis yogaövningar där hon ytterligare utvecklar tankens lugna och meditativa kraft.

Lyssna på Föda utan rädsla gratis i 14-21 dagar

Denna kloka och praktiska bok för alla mammor i väntans tider finns äntligen tillgänglig som ljudbok hos Nextory och Bookbeat. Hos BookBeat kan du dessutom lyssna på ljudboken gratis i 21 dagar om du anger rabattkoden ljudboksappar21 när du registrerar dig. Därefter är det valfritt om man vill teckna ett abonnemang som man med fördel kan avsluta precis när man vill, utan bindningstid. Det går bra att lyssna precis där man befinner sig via dator, surfplatta eller mobil. Detta gör att man kan pausa precis när man vill, slipper bära omkring på böcker och kan kombinera lyssnandet med till exempel en härlig promenad. Man kan också lyssna tillsammans.

Föda utan rädsla
Lyssna gratis i 14-21 dagar:
Nextory
BookBeat