Fjärde riket

Det är väl klart att Hitler var ett svin, säger Blenda medan hon slänger en blick på LSD:s bleka ansikte. Men jag menar inte att vi ska ta hans galna idéer. Det handlade om hur han sade saker, inte om vad han sade. Om Hitler lyckats genomföra sina idéer om att bygga ett helt nytt rike, borde vi kunna regera hela klassen. Blenda har alltid varit väldigt ensam, men drömmer om att få stå i centrum, få uppmärksamhet och att få bestämma.

Lyssna på Fjärde riket hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

LSD däremot har ingen livsgnista alls kvar och är alltför överempatisk. Varje dag skriver hon ett självmordsbrev. Men hon river alltid sönder dem. Det är bara för att lätta på trycket. Penny vet inte alls vem hon är, så hon avspeglar den person som hon senast pratade med. Tillsammans ska ungdomarna studera hur Hitler kom till makten i ett grupparbete i skolan. Det är då de inser hur de ska få skolans största drottning Hedvig, att falla från sin tron.

Om författaren Maria Nygren

I Fjärde riket berättar Nygren om att manipulera en folkmassa och hur man går till väga. Hur enkelt det är om alla är samlade och har samma mål. Om hur mycket makt faktiskt påverkar människor och omgivningen. Författaren Maria Nygren började redan i lågstadiet att skriva små berättelser. Idag är hon en prisbelönt manusförfattare, författare och regissör som bland annat skriver manus till Advokaten för Viaplay. Fjärde riket är Nygrens andra roman och blev mycket uppmärksammad när den kom ut på marknaden 2013

Lyssna på "Fjärde riket" gratis!

Ljudboken "Fjärde riket" släpptes år 2017. Det är en spännande ungdomsroman som handlar om att skydda sin plats i hierarkin och inte bli utstött, till vilket pris som helst. Inläsare av ljudboken är Hannah Schmitz. Fjärde riket har en speltid på 9 timmar och 27 minuter. Vill du lyssna på denna intensiva berättelse kan du göra det via streamingtjänsterna Nextory eller BookBeat. Som ny användare får du lyssna helt gratis under en begränsad tidsperiod.

Fjärde riket
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat