Fingertoppskänsla: En nödvändig manual i social kompetens

Fingertoppskänsla: En nödvändig manual i social kompetens gavs ut 2017 och blev därmed Henrik Fexeus åttonde bok som berör tekniker inom praktisk psykologi. Fingertoppskänsla riktar fokus mot en användbar typ av social kompetens som främst drivs av psykologi, lyhördhet och empati. Boken fokuserar på vad Fexeus kallar för "den moderna människan" som är uppslukad av sociala medier och streamingsajter, vilka påstås vara de största tidsbovarna i vår vardag. I Fingertoppskänsla berättar han hur vi bäst bemöter dagens kommunikativa kris.

Lyssna på Fingertoppskänsla hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Forskning visar att vi ofta skyller på att vi "inte har tid", men trots det spenderar vi årligen hundratals timmar framför skärmen. Det blir tydligt att tiden faktiskt finns, misstaget är tidfördelningen. Aldrig tidigare har vi missförstått varandra som idag. Bristen på empati ökar och konflikter uppstår, både privat och på arbetsplatsen. Författaren och mentalisten Henrik Fexeus tar sig an problemet genom att förklara hur vi kan tyda och använda oss av kroppsspråk och diverse psykologiska tekniker för att skapa närmare relationer.

Social kompetens och kommunikation

I Fingertoppskänsla kan du lyssna till råd om hur du bäst tränar på att utveckla din sociala kompetens och kommunikation. Glöm ytlighet, kallprat och emojis, ingen av dessa banar väg för äkta empati. Sociala koder kan endast avläsas genom fysiska möten och därför är det viktigt att träffas personligen, istället för att kommunicera via sociala plattformar. Fingertoppskänsla ger dig inte bara verktyg till att kunna förbättra din kommunikationsförmåga och relationer med andra, utan visar även hur du behåller kontakten med dig själv.

Lyssna på Fingertoppskänsla: En nödvändig manual i social kompetens gratis

Ta reda på hur du utnyttjar din tid utanför skärmen. Lyssna till hur Henrik Fexeus konkret men avslappnat belyser ett av det moderna samhällets största problem, samtidigt som han förklarar hur du tacklar det på ett effektivt sätt. Du kan lyssna på Fingertoppskänsla: En nödvändig manual i social kompetens som ljudbok via apparna Nextory eller BookBeat gratis under en prova-på-period. Ljudboken är inläst på svenska av dess författare Henrik Fexeus och har en speltid på 9 timmar och 37 minuter.

Fingertoppskänsla: En nödvändig manual i social kompetens
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat