Factfulness

En av de viktigaste ljudböckerna du kan lyssna på just nu! Idag lever många av oss människor i negativa stressmönster dagligen, men varför är det så? När vi människor får frågor om stora händelser och globala trender, oavsett om det är en student eller ledande politiker det rör sig om svarar vi för det mesta fel menar författarna till boken Factfulness. Med utgångspunkt i tio vanliga missuppfattningar och misstag vi gör svarar författarna på hur det kommer sig att vi uppfattar det så och hur vi kan bryta ner våra tankemönster för att förstå världen på ett bättre sätt.

Lyssna på Factfulness hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Stressen som människor upplever menar författarna i mångt och mycket beror på de missuppfattningar vi har om världens utveckling. Det grundar sig i katastroftänk, tunnelseende, föråldrad undervisning och inte minst mediernas ensidiga rapportering av saker som händer i världen. Det här skapar i sin tur en negativ syn på vår omvärld. Med en både mer positiv, eftertänksam och korrekt uppfattning om utveckling och trender kan vi fatta bättre beslut i viktiga frågor som rör oss alla - oavsett om vi är vanliga medborgare, globala företagare eller beslutsfattare.

Pedagogiskt om global kunskap

Factfulness är en pedagogisk bok skriven av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Hans Rosling var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet och var dessutom internationellt känd som en pedagogisk föreläsare och folkbildare när han levde. Boken Factfulness gavs ut 2018, efter Roslings död, och har blivit hyllad av många, däribland Bill Gates. Gates menar att Factfulness är en utmärkt guide som får oss att se klarare på världen och vad som händer i den. Boken har även använts i undervisning på gymnasienivå.

Lyssna på Factfulness gratis

Factfulness är en bok som både är lärorik och underhållande på samma gång. Samtidigt är den enkel och pedagogisk att ta sig igenom, då den utgår från tio (enligt författarna) vanliga missuppfattningar om världen och olika globala problem som vi står inför. Om du vill ta del av den internationellt hyllade boken kan du lyssna på den hos Nextory och BookBeat och du har dessutom tillgång till ljudboken gratis under en begränsad period. Factfulness är 10 timmar och 18 minuter lång och läses upp av Andreas T. Olsson.

Factfulness
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat