En ö i havet

I en ö i havet får du följa Steffi och Nelli, 12 och 7 år, som är två österrikiska systrar som skickas till Sverige för att undkomma judeförföljelserna. De har ingen aning om hur Sverige är och de drömmer om en varm semesterort, men när de kommer till Göteborgs skärgård finns där bara hav och sten. De brevväxlar med sina föräldrar vilket både blir en livlina och ett orosmoment för flickorna.

Lyssna på En ö i havet hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Tanken var att familjen skulle återförenas i Amerika men ju längre tiden går desto mer osannolikt blir det. Du får följa flickornas uppväxt i ett främmande land och deras livsöden. Det är en gripande berättelse som berör. En ö i havet är den första boken i serien om de två systrarna och den är mycket omtyckt bland läsarna. Det är en barn- och ungdomsbok som tar upp skolgång, kärlek och allt annat som hör uppväxten till.

Om författaren Annika Thor

Annika Thor är en av Sveriges mest omtyckta författare till barn- och ungdomsböcker. En ö i havet har också gjorts som teveproduktion på SVT som blivit väldigt rosad och populär. Annika Thor har fått ta emot en stor mängd priser för sina böcker, bland annat Astrid Lindgren-priset år 2000, Deutscher Jugendliteraturpreis år 1999 och Nordiska skolbibliotekarieföreningens Barnbokspris 1999. Hon har även skrivit några böcker för vuxna och i grunden är hon utbildad bibliotekarie.

Lyssna på En ö i havet gratis

Nu har du chansen att lyssna på Annika Thors En ö i havet som ljudbok helt gratis på Bookbeat och Nextory, under en begränsad tid. Uppläsare är den svenska skådespelerskan Melinda Kinnaman som är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Ljudboksuppläsningen är 6 timmar lång och väl värd att lyssna på. En ö i havet är väl värd sin tid och kommer att ge dig flera timmars intressant lyssning. Ladda ner appen redan idag och lyssna gratis.

En ö i havet
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat