Drunkna inte i dina känslor

Boken har undertiteln "En överlevnadsbok för sensitivt begåvade" och riktar sig till dig som är, eller lever nära någon som är, vad som ofta kallas högkänslig eller hsp (high sensitive person). Författarna Doris Dahlin och Maggan Hägglund kallar det att vara "stark-skör", vilket sammanfattar det rätt bra. Det är ett personlighetsdrag som uppskattningsvis 20 % av alla har, både djur och människor, men det är inte förrän på senare år som man har börjat forska om det och sätta ord på det.

Lyssna på Drunkna inte i dina känslor hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Att vara högkänslig innebär att man är mer mottaglig för alla intryck omkring en och att man sedan bearbetar dem djupare än andra personer. Att vara stark-skör har både sina fördelar och sina nackdelar. Man kan njuta mer av de små nyanserna i livet, naturens skiftningar eller ett vackert musikstycke. Men man kan också lättare än andra bli överväldigad av intryck från omgivningen och må dåligt av det. De flesta högkänsliga behöver mycket tid i ensamhet för återhämtning. I den här boken berättar Doris och Maggan hur man kan leva med sin högkänslighet och fokusera på dess styrka. Högkänsliga har lättare att snappa upp andra personers känslor och sinnesstämningar och känna dem som sina egna, vilket kan vara till hjälp om man hanterar det rätt.

Recension

"Drunkna inte i dina känslor" är en bok som är efterlängtad av många då den tar högkänsligas liv och känslor på allvar, förklarar varför man känner som man gör och hur man kan lära sig att leva som stark och skör på samma gång. Många högkänsliga får höra att de inbillar sig, överdriver eller känner efter för mycket. Då är det trösterikt med en bok som förklarar att deras reaktioner är helt naturliga för en högkänslig person och att det finns skäl till att de reagerar som de gör. Boken gör att vi förstår oss själva bättre och ger konkreta råd på hur man kan leva gott som högkänslig i en värld som inte tycks skapad för just högkänsliga. Även om man själv inte ser sig som särskilt känslig är det en bra bok att läsa för att få större förståelse för att vi alla är olika och därför reagerar olika i olika situationer. Om man har svårt att hantera sin vardag, blir utmattad i ett par dagar när man varit på släktfest, påverkas starkt av andras känslor eller drivs till barrikaderna för att man blir så berörd av orättvisorna i världen, är det här en viktig bok som hjälper en att hitta balansen i tillvaron.

Lyssna gratis i 14 dagar

Lyssna på boken på Nextory eller BookBeat och lär dig mer om att vara högkänslig och hur du navigerar för att inte drunkna i dina känslor. Du kan provlyssna gratis i 14 dagar innan du bestämmer dig för ifall du vill fortsätta. Där finns också många andra böcker om personlig utveckling och självhjälp som du kanske vill utforska när du är klar med "Drunkna inte i dina känslor". Här hittar du också romaner, deckare, barnböcker och annan facklitteratur du kan lyssna på.

Drunkna inte i dina känslor är en bok för högkänsliga

Behöver du hjälp med att hitta balansen mellan att känna dig stark och skör? Den här boken hjälper dig att förstå dig själv och dina känslor.

Drunkna inte i dina känslor
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat