Det måste gå

Ulla Nissens ungdomsroman Det måste gå är en fristående fortsättning på föregångaren De kommer ändå inte tro mig. Boken behandlar ämnet sexuella övergrepp och är särskilt fokuserad på tiden efter ett övergrepp. Ulla Nissen vill med boken visa hur en persons liv kan påverkas efter ett sexuellt övergrepp och ge en skildring av hur tiden och bearbetningen kan se ut. Berättelsen är starkt skildrad, men med en positiv underton och hoppfullhet.

Lyssna på Det måste gå hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Bokens huvudkaraktär Elsa är osäker på vilka som vet och inte vet vad som hände på den där festen. Hon känner skam varvat med rädsla och önskar att allt bara kunde vara som vanligt, som det var innan övergreppet. Både vänskaps- och kärleksrelationer påverkar Elsa under tiden efter det sexuella övergrepp som hon har utsatts för, oavsett om hon vill det eller inte. Vad ska hon göra för att orka hantera allt och vem ska kunna förstå henne?

Andra delen i Elsa-serien

Innehållet i Ulla Nissens romaner De kommer ändå inte tro mig och Det måste gå bygger på erfarenheter från människor i Ullas närhet som har utsatts för sexuella övergrepp. Ulla Nissen är född i Norrköping men växte upp i norra Sverige. Idag bor hon i Täby. Hon har arbetat med information, marknadsföring och journalistik. Hennes dröm var inte att bli författare men när dessa historier kom i hennes väg var det tydligt att de behövde berättas.

Lyssna på Det måste gå gratis

Du kan lyssna på ljudboken Det måste gå gratis hos BookBeat eller Nextory. Dessa digitala prenumerationstjänster erbjuder gratis lyssning för nya kunder under en viss tidsperiod. Påbörja din testperiod hos Nextory eller BookBeat nu för att lyssna på ungdomsromanen Det måste gå som ljudbok och samtidigt får du tillgång till tiotusentals andra titlar. Inläsare av boken Det måste gå är skådespelaren och regissören Lo Kauppi. Speltiden är 5 timmar och 30 minuter.

Det måste gå
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat