Det första chiffret

Det första chiffret är den första boken i en bokserie av Denise Rudberg, och den gavs ut i maj 2019. Det är alltså en sprillans ny roman som utspelar sig i Stockholm under Andra Världskriget, där du får följa tre stycken unga kvinnor. Deras liv förändras under kriget och när de förenas i Stockholm anlitas de alla tre för att med signalspaning knäcka tyskarnas kod och de blir av stor vikt för Regeringen.

Lyssna på Det första chiffret hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Det är en fantastisk berättelse om lojalitet och vänskap under de tuffa tider som ett krig innebär. Kvinnorna har alla en talang som gör att de kan knäcka koder och trots sin olikhet så vävs deras liv samman i Det första chiffret. Du får en bra historisk bild av Stockholm och Denise Rudberg är en van författare som skrivit många böcker tidigare. Boken är den första i en ny bokserie med det tilltänkta namnet Kontrahenterna.

Denise Rudberg

Författarinnan till Det första chiffret, Denise Rudberg, har skrivit många böcker tidigare inom olika genrer. Hon har även figurerat i olika tv-program, däribland i SVT:s serie Deckarna. Hon har skrivit en Elegant Crime-serie om deckarhjältinnan Marianne Jidhoff tidigare, men det är inte det enda. Förutom att enbart skriva böcker riktade mot vuxna har hon även skrivit en del ungdomsromaner. Nu har hon alltså valt att kasta sig in i livet av historiska romaner med Det första chiffret.

Lyssna på Det första chiffret gratis

Ljudboken Det första chiffret läses upp av Anna Maria Käll, en van uppläsare av ljudböcker. Den är 8 timmar och 28 minuter lång. För närvarande kan du under en begränsad tidsperiod lyssna på boken gratis både på Nextory och Bookbeat, någonting vi rekommenderar till alla som vill läsa en bok om tre starka kvinnor i Stockholm på 1940-talet. Boken är sannerligen spännande från början till slut och du kommer inte att ångra dig när du lyssnat på den.

Det första chiffret
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat