De kommer ändå inte tro mig

Ingen skulle kunna tro vad som skedde på festen där inga vuxna var närvarande. Elsa vill inte ens ägna en tanke åt det och kan absolut inte prata om det. Elsa skulle vilja förklara och berätta vad som hänt, men hon kan inte. Fast alla vet säkert vad som hänt ändå? Huvudkaraktären Elsa flyttar ifrån sitt barndomshem till ett nytt ställe där hon börjar i en ny skola i årskurs åtta. Trots detta får hon snabbt nya kompisar och trivs i klassen.

Redan den första helgen efter första skolveckan blir Elsa inbjuden till en fest som hon bestämmer sig för att gå på. Egentligen får hon inte gå på festen för sina föräldrar, men hon hittar på en historia för att kunna gå dit. Lögnen hon berättat för sina föräldrar om var hon befinner sig nöter sig fast på samvetet. Men vad skulle hon göra, hon ville ju så gärna passa in i det nya kompisgänget.

Handling

Väl framme på festen drar en främmande kille med Elsa till ett sovrum där han utsätter henne för övergrepp sexuellt. Under övergreppet blir hon chockad och stänger av alla känslor. Efteråt flyr hon hem från festen och hon bestämmer sig för att detta aldrig hände. Hon kommer inte kunna berätta om det för någon och ställer därför in sig på att glömma händelsen. Men rädslan för att stöta på förövaren finns där hela tiden.

Lyssna på "De kommer ändå inte tro mig" gratis!

"De kommer ändå inte tro mig" är en gripande tonårsroman skriven av Ulla Nissen och den släpptes år 2017. Uppläsare av ljudboken är Lo Kauppi och den har en total speltid på 6 timmar och 59 minuter. Om du vill lyssna på en gripande roman om hur en ung kvinna hantering av sexuella övergrepp kan du göra det via någon av streamingtjänsterna Nextory eller BookBeat. Som ny användare får du lyssna helt gratis under en begränsad tidsperiod.

De kommer ändå inte tro mig
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat