Charmen med tarmen

Lika viktig som hjärnan är mag- och tarmsystemet, och ändå är det inte mycket vi känner till om magen! Med en nästan barnslig enkelhet tar Giulia Enders dig på en tur genom matsmältningssystemet, från tillfället då du sätter maten i mun till när du sätter dig på toalettstolen. Texten uttrycker genuin berättarlust för ett ämne som andra författare skyr, men som här beskrivs i ett lättläst format som kommer att få dig att tänka om helt kring hur din mage mår.

Lyssna på Charmen med tarmen hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Boken innehåller praktiska tips om allt från vad den bästa toaställningen är när man går på dass, till hur rent man bör ha sitt kök och hur laxermedel fungerar. Med en avväpnande lekfullhet berättar Enders om hur den finjusterade koreografin i kroppen leder till att man fjärtar, eller vad som krävs för att få magen att kräkas. Boken rör även vid ny forskning, så som hur mag- och tarmsystemet är kopplat till våra känslor, så som magbakterier som leder till depression.

Om författaren Giulia Enders

Giulia Enders är en tysk författare och forskare vars bok har sålt i flera miljoner exemplar. 2012 vann hon första priset på konferensen Science Slam med sitt seminarium om magen och tarmen. Seminariet publicerades även på YouTube, och efter det fick hon erbjudandet att skriva en bok om samma ämne. Samma år som boken släpptes hade den sålt en halv miljon exemplar, och sedan dess har den varit en bästsäljare med distributionsrättigheter i 18 länder.

Lyssna på Charmen med Tarmen gratis

Om du någonsin haft några funderingar kring hur magen fungerar, och särskilt om det finns något du hade kunnat förbättra i dina dagliga vanor för att må bättre, då är det här det perfekta tillfället att ta en titt på Charmen med Tarmen och lära dig mer om din egen kropp. Du kan lyssna på ljudboken gratis under en begränsad tidsperiod genom Nextory och BookBeat! Boken är på 7 timmar och 25 minuter, med Cecilia Walton Agrell som uppläsare!

Charmen med tarmen
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat