50 nyanser av mörker

"50 nyanser av mörker" är den berömda fortsättningen på E.L James bok "50 nyanser av honom" som gav S&M ett nytt ansikte. Boken beskriver det speciella förhållandet mellan studenten Anastasia Steele och den eftertraktade miljardären Christian Grey som i den första delen inledde en relation som baserades på både kärlek och lust. I "50 nyanser av mörker" tvingas dock Ana ta ställning till om hon vill gå tillbaka till denna svåra personlighet som Grey besitter eller om hon vill fortsätta sitt liv utan honom. Hon väljer det första alternativet efter att i första boken "50 nyanser av honom" först ha lämnat Christian efter en sexlek som spårade ur. Men när Grey äntligen bedyrar sin kärlek och medger sin oförmåga att skapa ett normalt förhållande för första gången i sitt liv är de båda jämlikar och Ana bestämmer sig för att göra ett nytt försök. Till en början verkar allt frid och fröjd men strax hinner Greys förflutna i kapp och Ana konfronteras med både gamla ex och Christians tragiska händelser från barndomen – något som sätter paret på prov. Svartsjuka, ännu mer heta sexscener och kampen för att hålla ihop en relation summerar "50 nyanser av mörker".

Lyssna på 50 nyanser av mörker hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Recension

Alla delar i "50 nyanser..."-trilogin har blivit uppmärksammade för de detaljerade sexscenerna. Detta blev också en av anledningarna till att filmatiseringarna fick sig en känga då de är minst sagt pryda till skillnad från böckerna. Har du väl läst "50 nyanser av honom" kan du inte bärga dig att fortsätta och bok nummer 2 är lika bra som den första. Den beskriver ingående hur Christian kämpar mot sina demoner och hur Ana själv försöker göra allt för att få deras relation att fungera. I "50 nyanser av mörker" möter man som läsare en annan Christian – en Christian som inser hur mycket han älskar sin flickvän och hur väl han behöver hjälp för att ta sig ur sitt mörka jag. Från en dominant, självupptagen karriärist förvandlas han sakta men säkert till en älskvärd pojkvän som vill göra allt för Anas välbefinnande. Men hans ursprungliga beteende finns självklart alltid kvar och sätter käppar i hjulen. Dock finner de båda en balans mellan kärlek och sex som inger ett hopp om att även de mest envisa karaktärer kan förändras. "50 nyanser av mörker" leder Ana och Christian vidare i livet och du kommer också att möta actionladdade scener varvade med passionerat sex.

Lyssna gratis i 14 dagar

Hos Nextory och BookBeat kan du ta del av "50 nyanser av mörker" helt gratis i 14 dagar och ge dig hän åt denna fortsatta passionerade berättelse som väckt liv i världens alla kvinnor och till en viss del, även män. "50 nyanser av mörker" som ljudbok är en perfekt sysselsättning när helst lyssnarglädjen tränger på och passar i alla sammanhang då du har en stund över för dig själv. Börja gärna med den första boken först så att du hinner med i svängarna, för att sedan avsluta med den sista boken "50 nyanser av frihet".

50 nyanser av mörker – fortsättning på 50 nyanser av honom

"50 nyanser av mörker" är fortsättningen på skildringen av Ana och Christians heta relation. Här kan du läsa recensionen innan du lyssnar till ljudboken.

50 nyanser av mörker
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat