21 tankar om det 21:a århundradet

Vi människor har lyckats tämja naturen, byggt upp samhällen och gjort gigantiska framsteg inom både teknologi och vetenskap. Men har vi verkligen koll på vad vi skall göra av allt detta? Väldigt snart måste vi bestämma huruvida vi skall använda all den makt vi besitter, innan det är för sent för vårt släkte. Författare Yuval Noah Harari har tidigare skrivit succén "Sapiens" där han utredde sanningen om människans förflutna, samt uppföljaren "Homo deus" som förutspådde framtiden.

Lyssna på 21 tankar om det 21:a århundradet hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

I denna ljudbok, 21 tankar om det 21:a århundradet, engagerar sig Harari i vår samtids 21 främsta omedelbara utmaningar. Bland annat tar han upp terrorism, övervakning, klimat, jämlikhet, arbetslöshet, globalisering och krig. Trots flertalet snabba förändringar påvisar Harari vikten av att hålla fast vid sunt förnuft, både på en individnivå men också kollektivt. Han menar på att det ännu inte är försent för både utbildning och filosofi för att hjälpa oss att bli klokare.

Handling (fortsättning)

När alla stora berättelser är berättade och inte längre värda att lägga ned tid på så är det inte klassisk faktakunskap som skolor bör prata om. De bör istället prata om hur du orienterar dig i ett samhälle där det onormala är det nya normala. Det är i den andan som författaren skriver. Han skriver till de som är intresserade av klimatfrågor, teknikfrågor och etikfrågor på ett trollbindande sätt för att få oss att förstå världen vi skapat.

Lyssna på "21 tankar om det 21:a århundradet" gratis!

Ljudboken "21 tankar om det 21:a århundradet" släpptes år 2019 och är skriven av Yuval Noah Harari, som har doktorerat i historia. Det är inte Harari själv som läser in ljudboken, utan detta står Rolf Wraglert för. Ljudboken har en speltid på 14 timmar och 55 minuter. Vill du också lyssna på denna intresseväckande bok om 21 av vår tids utmaningar kan du göra det via Nextory eller BookBeat. Som ny användare får du lyssna helt gratis under en begränsad tidsperiod.

21 tankar om det 21:a århundradet
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat