12 livsregler : ett motgift mot kaos

Den kontroversielle Jordan B Peterson har i 12 livsregler: ett motgift mot kaos samlat många av sina teorier kring hur den moderna människan bör bete sig. Peterson är en klinisk psykolog och psykologiprofessor vid University of Toronto. Fram till 2016 var han relativt okänd för gemene man, men efter att ha släppt en serie Youtube-videor i vilka han kritiserade politisk korrekthet och kommenterade ökat fokus på könsidentitet, har mycket uppmärksamhet riktats mot honom. Ibland med kaosartat utfall.

Lyssna på 12 livsregler hos Nextory - Gratis i 14 dagar med denna kampanjkod

Peterson har en mycket rationell världssyn och drar sig inte för att prata om ämnen som inte är så kallat politiskt korrekta. I flertalet intervjuer har han gjort sig känd för att samlat och välartikulerat möta kritiker av hans åsikter. 2018 släppte han 12 livsregler: ett motgift mot kaos, vilken är en självhjälpsbok innehållande de, enligt Peterson, 12 mest framträdande karaktärsdragen hos en framgångsrik modern människa, vilka alla bör få kännedom om. Ljudboken har en speltid på 17 timmar och 44 minuter.

Analogier

Många abstrakta teorier beskrivs med hjälp av analogier från djurriket. Vad kan till exempel det centrala nervsystemet hos en hummer säga oss om varför människan ska stå upp med stolt hållning och axlarna tillbakadragna, och vilken koppling har det till framgång i livet? Varför ägnade de gamla egyptierna mycket möda åt att hylla förmågan att vara ytterst uppmärksam? Detta, och mycket annat gällande disciplin, frihet och ansvar, diskuterar Peterson i 12 livsregler: ett motgift mot kaos.

Lyssna på 12 livsregler: ett motgift mot kaos gratis

En blandning av historia, religion, vetenskap och filosofi - Peterson beskriver på ett pragmatiskt sätt sina teorier kring om hur en människa ska bete sig för att uppnå sin optimala potential. Ta chansen att ta del av dessa väl uttryckta tankar från en av de mest kända och kontroversiella akademikerna i världen just nu. Du kan nu hos BookBeat och Nextory lyssna på 12 livsregler: ett motgift mot kaos helt utan kostnad, under en begränsad tidsperiod.

12 livsregler : ett motgift mot kaos
Lyssna gratis i 14 dagar:
Nextory
BookBeat